Karsten Warholm måtte ta valget i dag – går for to gull i EM: – Skal ikke være redd for å feile

Karsten Warholm har et så sterkt konkurranseinstinkt at han ikke klarer å la være å ta sjanser i VM-oppkjøringen.

Karsten Warholm skal ifølge treneren være i kanonform før U23-EM som starter torsdag. Derfor går han for to øvelser på få dager.

400 meter eller 400 meter hekk? Det var i utgangspunktet spørsmålet. Ja, takk, begge deler, svarer Karsten Warholm.

Klokken 12.00 onsdag måtte Warholm ha bestemt seg for om han skulle løpe 400 meter uten hekk i U23-EM i friidrett. Det bestemte han seg for å gjøre.

– Han har lyst på den utfordringen. Han er trent for det. Det er det siste ungdomsmesterskapet hans, da hadde han lyst til å gjøre det, sier Warholms trener, Leif Olav Alnes.

Les også

Prestisjetung utmerkelse til Karsten Warholm

Kan bli to EM-gull

På 400 meter hekk er Warholm en soleklar favoritt. På 400 meteren er det mer åpent, men også der har den norske kometen gode muligheter for medalje.

Men å løpe to øvelser i løpet av EM er også å ta en sjanse. Det kan fort ende med seks konkurranser på fire dager. Det er mye, med tanke på at senior-VM i London kun er noen få uker unna.

– Jeg er fortsatt en ung gutt, så jeg vil gjerne prøve å gjøre noe litt dumt. Så dette kan være et godt alternativ, sa Warholm til NRK tirsdag.

Treneren velger å snu «dumskapen» til noe positivt.

– Jeg tenker at man ikke skal være redd for å ta sjanser. Man skal ikke være redd for å feile heller. Det eneste vi skal være redd for er å gjøre samme feil mange ganger, sier Alnes.

Les også

Karsten Warholms (21) mål er verdenstoppen. Men han har ikke dårlig tid.

– Et voldsom konkurranseinstinkt

Etter Bislett Games innrømmet Warholm at han hadde kjent på presset i forkant av konkurransen på hjemmebane. Han vant 400 meter hekk på Bislett, før han kun noen dager senere også vant Diamond League i Stockholm. Man kan trygt si at han taklet presset.

– Det funket greit det, ler sportssjef i friidrettsforbundet, Håvard Tjørhom, før han legger til:

– Det er ganske unikt. Han har et voldsomt konkurranseinstinkt på alt han driver med.

For Karsten Warholm har hatt en kanonsesong. Han har satt norske rekorder i fleng, og til og med tangert en verdensrekord. I EM må han nok en gang lære seg å leve med press.

– Her i EM er han helt klart en av favorittene. Han må komme seg gjennom de innledende rundene, men han har gode sjanser her, sier Tjørhom.

Men et favorittstempel kan også være med å tenne Warholm ekstra mye. Det er sånn han er skrudd sammen, mener treneren.

– Han er en dristig fyr. Det er det som har brakt han hit. Det må man også være klar over. Han har en herlig innstilling. Vi skal være glad for at han er som han er. Han syns rett og slett det er moro å konkurrere, sier Alnes.

Les også

Friidrettskometen Warholm satte verdenseliten på plass – nå demper han forventningene før VM

Klarer ikke droppe en øvelse

Torsdag begynner U23-EM for det norske supertalentet. De innledende heatene på 400 meter er allerede torsdag. Innledende heat på 400 meter hekk er fredag.

Sjefen i friidrettsforbundet mener at konkurranseinstinktet til unggutten er så stort at han rett og slett ikke klarer å droppe en av øvelsene.

– Det er nok litt der det ligger. Det trigger han. Han har jo løpt fort tidligere i sesongen, sier en forventningsfull Tjørhom.

– Det viktigste er jo konkurransene i friidretten, men han har det samme konkurranseinstinktet om han spiller bordtennis med treneren sin. Han skal ikke tape. Han blir trigget av konkurranser, det er en veldig god egenskap, fortsetter han.

Det er den personlige treneren helt enig i.

– Han har en innstilling og et konkurranseinstinkt som er fantastisk. Helt fantastisk. Det skal vi applaudere. Mange ser problemer i ting, men Warholm leter kun etter løsninger, sier Alnes.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt: