Sport

Boasson Hagen og Kristoff var i drømmeposisjon, men tapte spurtdramaet på tourens siste etappe

Det ble bare nesten for de norske rytterne på den siste etappen.

Edvald Boasson Hagen (t.v.) og Alexander Kristoff (t.h) klarte ikke slå Dylan Groenewegen på den siste etappen av Tour de France.
  • Halvor Ekeland

Nok en gang var de norske rytterne med å kjempe om etappeseieren, men nok en gang var det noen andre som knep seieren.

Boasson Hagen så ut til å ha gode muligheter da det gjensto 400 meter, men de norske klarte ikke å komme seg opp på siden av Dylan Groenewegen som vant etappen.

– Det var hard kamp. Jeg hadde ikke mer på slutten. Vi klarte tredjeplass, men det var ikke helt som jeg hadde håpet og drømt om. Men jeg har gjort en bra tour. Det var vanskelig å komme seg frem på slutten, sier Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Dermed endte Boasson Hagen på tredjeplass, mens Alexander Kristoff tok en oppløftende femteplass etter en skuffende Tour de France.

Dylan Groenewegen var rett og slett overlegen i spurten. André Greipel tok annenplassen.

Les også

Da Boasson Hagen satte inn nådestøtet, tok kommentatorene helt av: – Det er så fortjent

Hadde god posisjon

Inn på oppløpet satt Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i tredje- og fjerdeposisjon. På forhånd hadde Kristoff sagt at det var akkurat det han ønsket seg, men da mållinjen ble krysset var de norske fortsatt ikke i ledelsen.

– Jeg kom egentlig helt perfekt inn. Laget plasserte oss veldig bra på den siste runden. Jeg kjørte perfekt, jeg ville være nummer tre inn i svingen. Alt lå egentlig til rette for seier, men du ser på tråkket mitt at jeg ikke hadde mer å gi, sier Alexander Kristoff til TV 2.

Kristoff har vært skadet i skulderen de siste dagene. I tillegg har han hatt mange sår på kroppen etter en velt for noen dager siden. Dermed var femteplassen en positiv opptur for det norske spurtesset.

– Jeg visste det kom til å bli vanskelig med sånn jeg føler meg. Jeg føler meg mye bedre, men jeg mangler fortsatt noen prosent. Laget mitt visste at jeg ikke er i toppslag, men de plasserte meg fortsatt perfekt inn på oppløpet. Jeg tror jeg kunne vært nærme i dag hvis jeg ikke veltet for noen dager siden. Jeg ga det et ærlig forsøk, sier Kristoff.

– Ikke helt perfekt

Det var høye forventninger til Edvald Boasson Hagen før dagens etappe. Rudsbygdingen har hatt en strålende Tour de France og var blant favorittene på dagens etappe. Med Mark Cavendish, Peter Sagan og Marcel Kittel ute av rittet, og med Alexander Kristoff og André Greipel litt ute av form, var Boasson Hagen en soleklar vinnerkandidat.

Men for 30-åringen kunne posisjonen inn på oppløpet vært enda litt bedre.

– Jeg var på Alex sitt hjul. Så gikk jeg litt på feil side, og da gikk det ikke. Jeg har vært høyt oppe på mange etapper, og er godt fornøyd med det. Det var ikke helt perfekt som vi hadde planlagt, men jeg fikk et bra hjul likevel, sier Boasson Hagen til TV 2.

Dermed ble det med en ny tredjeplass for Boasson Hagen. Han står da med en etappeseier, to anneplasser og tre tredjeplasser i årets tour.

Parademarsj for Froome

Den siste etappen i Tour de France pleier å gå rolig for seg. Det gjorde den også i dag.

Det er en slags avtale mellom rytterne at man ikke skal støte på den gule trøyen på den siste dagen av Tour de France. Den siste etappen blir som oftest brukt på hygge, champagnefeiring og å motta hyllesten fra publikum.

Slik var det også i dag. Først da rytterne var inne i Paris, og begynte på de åtte rundene inne på Champs-Élysées.

En gruppe kom seg av gårde, men fikk aldri noe særlig mer enn 20 sekunders forsprang. Dermed ble det massespurt også i dag.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Sykkel
  3. Edvald Boasson-Hagen
  4. Alexander Kristoff