Sport

Kristoff knust på oppløpet: - Jeg mangler litt på å være i toppform

Alexander Kristoff er to uker unna toppformen, og måtte gi tapt for Peter Sagan i spurtduellen i Sveits rundt torsdag.

Alexander Kristoff kjempet om seieren på dagens etappe, men måtte ta til takke med tredjeplass (Arkivfoto)
  • Jan-erik Larsen

BIEL (Aftenbladet): Som forventet ble den 193 km lange sjettetappen fra Wil til Biel et oppgjør blant spurterne. 1300 meter før mål var de siste utbryterne tatt igjen, og Mark Cavendish (Etixx-Quic Step), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og Alexander Kristoff posisjonerte seg for en gigantduell på de regnvåte og glatte veiene. Jacopo Guarnieri avleverte Kristoff i god posisjon, på hjulet til Sagan, og foran Cavendish. Men i den siste 90-graderssvingen klarte ikke Kristoff å svare på farten til Sagan, som vant ganske enkelt, foran Jurgen Roelandt (Lotto) og Kristoff. Canvendish endte på sjetteplass, mens Degenkolb ble nummer 41, sju sekunder bak Sagan og Kristoff.

Typisk for hard periode

  • Jeg er ikke overrasket. Det er helt typisk for Alexander at han mangler akselerasjon når han er stinn av trening. Derfor var han også sjanseløs i duellen mot Sagan da de kom ut av den siste høyresvingen 300 meter fra mål. Alex klarte rett og slett ikke å svare på farten til Sagan, forklarer trener Stein Ørn overfor Aftenbladet.

Men han er avslappet i forhold til at Kristoff ikke vant:

  • I fjor hadde ikke Alexander en eneste topp-tre plassering i Sveits rundt. Sånn sett var dette en framgang i forhold til 2014. For vi bruker dette rittet på å komme i form til hovedmålet vårt, Tour de France, poengterer Ørn.

Ikke helt i form

Det bekrefter Kristoff selv.

  • Jeg mangler litt på å være i toppform. Jeg mistet hjulet til Sagan ut av den siste svingen og da klarte jeg ikke å tette luken. Det var litt synd, for dette var en etappe jeg gjerne skulle vunnet, sier 27-åringen.

Han står med 17 seiere i løpet av denne sesongen, og får en ny sjanse i Sveits Rundt fredag, når rytterne skal ut på 164 småkuperte kilometer fra Biel til Düdingen. Det er ventet at det igjen blir et oppgjør blant de beste spurterne.

Sammenlagt er det fortsatt Thibaut Pinot (FDJ) som leder Sveits rundt. Rittet avsluttes søndag,

Les også

  1. - Sykkel er en av verdens farligste idretter

  2. Pinot overtok teten i Tour de Suisse

  3. Tunge bein for Kristoff

  4. Sykkelritt beklager bruk av bikinikledde modeller