Sport

Gulljubel for Stegavik

— Nå skal vi rett ut å feire. Det er de gode på her!

GOD SOM GULL: Steffen Stegavik har hatt en gullkantet sesong i Romania. Tidligere i sesongen vant han cupen med Minaur Baia Mare og torsdag kveld sikret han og klubben seg tittelen i sluttspillet.
  • Torgrim Gotland Bakke

Etter andreplass i serien og gull i cupen, kronet Steffen Stegavik og Minaur Baia Mare sesongen med den gjeveste tittelen av alle i rumensk håndball tirsdag kveld: seier i sluttspillet.

— Det er utrolig artig. Her er det to ting som gjelder og det er cupen og sluttspillet. Serien er kun kvalifisering. Å bli dobbeltmester er stort, sier Stegavik på telefon fra Romania.

— Det var en helt syk stemning her. Stormende jubel for oss og mye buing mot motstanderen. Helt fantastisk, forteller Stegavik.

Stegavik: - Det blir øresus i noen timer nå

Stegaviks klubb vant 26-24 borte i den første kampen mot CSM Bucuresti, og ville sikret seieren med seier på hjemmebane i den andre finalekampen.

- De kan å feste

Halvveis ledet Baia Mare med 12-11, og etter hvilen økte de luken betraktelig til 17-13. Men bortelaget kom tilbake og reduserte til 18-17. Lagene fullgte hverandre en god stund, men Baia Mare holdt på ledelsen og dro også ifra mot slutten av kampen. Stegaviks lag vant 26-24 og kunne juble for sluttspillsseieren.

— Vi får en god start på kampen og så kommer de tilbake og henter oss inn så vi leder med ett mål til pause. Så starter andre omgang helt likt. Vi drar ifra, de kommer tilbake før vi avgjør kampen i de siste ti minuttene. Vi gjør en bra gjennomført kamp.

— Hva venter nå? En rolig og sindig feiring?

— Haha! Nå skal vi rett ut på en plass hvor vi skal feste og kose oss. Det er de gode på her! Det tok av ganske så bra da vi vant cupen og da hadde vi kamp tre dager senere. Det blir ikke noe dårligere nå, gliser en fornøyd dobbeltmester.

Tap for Herrem

I damenes finale ble det tap i kamp to for Camilla Herrem og Baia Mare mot CSM Bucuresti med 17-20. Gjestene ledet klart til pause med 6-11 og holdt lenge en konfortabel luke ned til Baia Mare. Mot slutten knappet hjemmelaget ledelsen ned til to mål på 17-19, men nærmere kom de aldri. Med seieren avgjorde hovedstadslaget sluttspillfinalen. I kamp én, slo de Herrems lag med 23-22. I serien var det Herrems lag som dro det lengste strået foran CSM Bucuresti. Der ble det ligaseier med ett poeng, men i sluttspillet fikk serietoeren revajsne.

Les også

  1. Stegavik: - Det blir øresus i noen timer nå

  2. Stegavik tar juleferie på tabelltopp i Romania

Les mer om

  1. Håndball