Lihaug ønsker tittelkamp i Bergen

Tim-Robin Lihaug kan slå Cecilia Brækhus om å arrangere Norges første profesjonelle boksekamp.

Tim-Robin Lihaug har kun hatt litt over en uke på å forberede seg til kveldens motstander, ettersom italienske Giuseppe Brischetto måtte melde pass grunnet en kneskade. - Rent fysisk var jeg der jeg skulle være, men vi måtte se på den nye motstanderen og legge en plan på hvordan vi skal slå han, sier 22-åringen. Her fra forrige kamp mot tyske Slavisa Simeunovic.

I kveld skal sotrabokseren Tim-Robin Lihaug (22) i ringen under Nordic Fight Night i København. Ligaugs trener, Ulf Johansen, kan avsløre at han allerede i september kan kjempe om et tittelbelte.

Om bokseforbudet i Norge oppheves er Bergen en høyaktuell arrangørby.

— Jeg tipper at det blir en tittelkamp allerede i september. Over sommeren burde det være lov å bokse i Norge, og Tim-Robin er den mest profilerte norske herrebokseren, så jeg ser ikke noe grunn til at den ikke skal være i Bergen, sier Johansen.

Les også

Her står Lihaug nesten naken i 111 minusgrader

— Et langt steg

Cecilie Brækhus har også et uttalt ønske om å bokse i Norge, men et brudd i foten gjør han hun ikke kan i ringen før tidligst slutten av september. Lihaugs fremgang gjør derfor at han kan bli første nordmann som bokser profesjonelt på norsk jord. Og dette attpåtil i en tittelkamp.

— Cecilia har gjort sinnssykt mye for norsk boksing. Promotoren min Sauerland ønsker å få opp nye profiler, og jeg er en av dem som kan komme meg opp på samme nivå som henne. Jeg må nok ha noen kamper til før jeg blir så populær, men så lenge jeg vinner tror jeg ikke det er så lenge til. Jeg har hatt en sinnssyk fremgang de siste årene, sier Lihaug, som ble ungdomsverdensmester i november i fjor.

Trolig blir tittelkampen i nivået over junior, nemlig WBO Inter-continental. Viasats bokseekspert Roar Petajamaa er usikker på om Lihaug er klar for et slikt tittelbelte.

— Han er en ung mann, og er en junior i bokseverden. Å gå opp til senior er et langt steg, for det er mye hardere å gå opp en klasse. Han bør kanskje møte boksere som er litt bedre enn ham for å utvikle seg, sier Petajamaa, som mener det er uproblematisk om Lihaug bokser før Cecilia Brækhus i Norge.

«Lukkøye » tvilte på Lihaug

Petajamaa stoler likevel på at trenerteamet vet hvilket nivå Lihaug har inne.

— Når du vinner og gjør det så bra som Tim-Robin har gjort, så lukter du med en gang på et steg opp hvis han føler seg moden til det. Om de syns at det er bedre å gå en annen vei, så er de i posisjon til det gjennom Sauerland, mener bokseeksperten.

Supermellomvekteren har en 18-månedersplan om å bli verdens best trente i sin klasse. Ulf Johansen forteller at bokselegenden Ole "Lukkøye" Klemetsen, som også er en del av Lihaugs team, først ikke trodde det var mulig.

— Ole bare ristet på hodet da jeg sa det. Han vet hvor hardt det er å lykkes i denne sporten, og han trodde ikke det var mulig. Men nå har han bedt om unnskyldning og innrømmet at han tok feil. Han mener det er mulig, sier boksetreneren.

I sitt livs form

Før det må Lihaug opp mot ungarske Istvan Zeller under kveldens Nordic Fight Night. Dette blir Lihaugs 13. proffkamp, og han har ifølge ham selv aldri vært i bedre form.

— Jeg er i fantastisk form, og gleder med veldig til kveldens kamp. Jeg håper og tror dette blir den beste kampen i min karriere, for jeg har aldri følt meg bedre fysisk og mentalt, sier 22-åringen.

Lihaugs trener er enig, men mener det nesten har gått for godt i det siste.

— Han har aldri vært så godt forberedt noen gang. Alt har gått på skinner, og det er nesten så en ikke tror at det er sant. Det er en litt rar følelse, for man venter nesten på at noe skal gå galt, sier Johansen.