Sport

Opptur for Hushovd i California

Thor Hushovd har slitt tungt i varmen i California, men 17. mai fikk han en opptur og klarte å spurte inn til en flott 2.-plass på den 7. etappen.

Thor Hushovd kjørte inn til 2. plass i Tour of California.
  • NTB

Slovaken Peter Sagan var best, men Hushovd fulgte fint opp på de siste meterne på den vel 142 kilometer lange og temmelig flate etappen. Det var BMC-lagets tredje plassering på seierspallen i dette rittet, der Taylor Phinney gikk til topps fredag, og der samme rytter også har en tredjeplass fra tempoetappen tidligere i uken.

Hushovd har fram til nå vært langt bak og levd en temmelig anonym tilværelse, men han fikk en etterlengtet opptur, og han klarte også å markere seg med tanke på å få komme med på BMC-laget til Tour de France i juli.

– Jeg hadde noen ambisjoner og mål da jeg startet dette rittet, men varmen har vært plagsom for meg. Jeg har hatt problemer og vanskeligheter med å prestere på grunn av sola og de høye temperaturene, sa en svært fornøyd Hushovd etter lørdagens etappe.

Først ut av svingen

Grimstadsyklisten som er den rytteren som har vunnet flest etappeseirer i Tour de France blant de norske proffene, kom først ut av den siste svingen i spurten i Pasadena lørdag, men Sagan kom svært sterkt og passerte ham på de siste 50 meterne. Nederlenderen Danny van Poppel kjørte også sterkt mot slutten, men måtte finne seg i tredjeplassen bak Hushovd.

BMC-rytteren Greg Van Avermaet var med i et utbrudd det meste av lørdagen, og det var han BMC-laget lenge satt sin lit til, men utbryterne ble kjørt inn fem kilometer før mål, og da måtte BMC-laget tenke på en ny plan.

Hushovd var aktiv på slutten og kjørte seg fram i en flott posisjon, men det holdt ikke helt. Han manglet det lille ekstra, og det var ikke overraskende at Peter Sagan skulle ta ham.

Fornøyd

– Jeg visste at jeg har trent godt og er i brukbar form. Derfor har jeg forsøkt å være tålmodig, men jeg er veldig fornøyd med denne annenplassen. Det er et veldig bra resultat for meg, smilte Hushovd etter lørdagens spurt.

Dette er tangering av Hushovds beste resultat denne sesongen, for han har en annenplass også fra tidligere, men fram til nå i 2014 har sesongen vært en skuffelse for den tidligere norske sykkelkongen.

Han har på ingen måte slått til, og i vårklassikerne ble det heller magert resultat. Han fikk vist seg litt fram i Paris-Roubaix, men hang ikke med helt til mål der heller.

Nå kjemper han for å komme med på BMC-laget til Tour de France, og det er helt klart at annenplassen lørdag var en god søknad i så måte, men det spørs om det holder med en god plassering.

Tour of California avsluttes søndag, og det er tidligere Tour de France-vinner Bradley Wiggins som kjører i ledertrøya. (©NTB)