Kristoff tror på rollebytte i Tour de France

En jublende Mark Cavendish og en resignert Alexander Kristoff. En forsmak på Tour de France? — Nei mener både Kristoff og trener Stein Ørn.

INNESTENGT: Mark Cavendish, i hvitt til høyre, vant spurten på 4. etappe av Sveits rundt. Alexander Kristoff i rødt, ble stengt inne bak Peter Sagan, i grønt, på de siste meterne.

OSSINGEN (Aftenbladet): Katjusja-rytteren måtte gi tapt for Cavendish og Peter Sagan i Ossingen tirsdag — de to største favorittene til den grønne poengtrøya i Tour de France, men Kristoff ser ingen grunn til at ikke rollene kan byttes om på enkeltetapper i Frankrike i juli.

— Jeg ble dessverre innstengt, og da hadde jeg ingen sjanse på de siste meterne på det trange oppløpet. Det positive er at jeg hadde kraft nok i beina. Onsdag gjør jeg et nytt forsøk, sier Kristoff til Aftenbladet etter femteplassen på den fjerde etappen i Sveits Rundt.

Som et sjakkspill

Trener Stein Ørn er enda mer positiv:

— Denne etappen ble avgjort 600 meter før mål. Da fikk Sacha Modolo (Lampere Merida) den posisjonen Alex helst skulle hatt helt ute til høyre (sett forfra). Den voktet han vel, og da det et lite øyeblikk ble en smal åpning, var han så fokusert på å stenge Alexander at Juan Loboto (Moviestar) smatt forbi og tok andreplassen. Hadde Alex fått Modolos posisjon 500 meter før mål, tror jeg han kunne slått Cavendish og vunnet. Så frisk var han i beina. Men dette er som et sjakkspill, og i dag ble han satt sjakk matt av Modolo, forklarer Ørn.

Fullfører trolig

Både han og Kristoff var lettet over akillesen ikke voldet problemer. Før start blir hælen smurt med betennelsedempende krem og teipet. I tillegg ble klossen under skoen og pedalene justert.

— Jeg hadde ingen smerter, så jeg satser på å fortsette løpet. I dag kan jeg få en ny sjanse, sier Storhaug-gutten.

— Det var oppløftende at Alex ikke hadde noen plager, men vi tar en ny vurdering før fjelletappene lørdag og søndag. Akillesskader er skumle, og da må vi være forsiktige, supplerer Stein Ørn.

Ris og ros til hjelpere

For Team Katjusja var tirsdagen også en test på om formasjonene fungerer før Tour de France. Alexander Porsev er Kristoffs nøkkelmann i opptrekket. Han fikk godkjent for arbeidet han la ned.

— Bra jobbet, Porsev, beklager at jeg ikke fikk mer ut av spurten, sa Kristoff til sin hjelper etter målgang.

Ros ble det ikke på Vladimir Isaychev, som i stedet for å hjelpe Kristoff, angrep 600 meter før mål. Det fikk han kritikk for.

— Katjusja har ikke det opptrekkstoget Omega Pharma-Quick Step bruker for Cavendish, så Alexanders sjanser i Touren ligger i at selv må finne den gunstigste posisjonen i spurten. Porsev hjalp ham til en kilometer gjensto. Da var han alene. Jeg synes fortsatt Katjusja kan skjerme Alexander enda litt bedre. Men de er på rett vei, mener Ørn.

— Jeg fryktet egentlig bare Peter Sagan i denne spurten. Det er trolig oss to det står om i kampen om grønn trøye i Tour de France, kommenterte etappevinner Mark Cavendish etter seieren.