Sport

Kan tape halvannen million i april: Molde HK Elite permitterer alle spillerne

Styrelederen: - Vi må gjør dette for å redde klubben

Søstrene Sherin (f.v.) Mona, og Anniken Obaidli er tre av 16 spillere i Molde HK Elite som har mottatt permitteringsvarsel. Kjell Langmyren

 • Trond Hustad
  Rbnett

Mandag morgen ble det bekreftet at Molde Håndballklubb Elite permitterer samtlige ansatte. Det ble sendt ut varsel søndag kveld.

– Vi har ikke noe annet valg slik situasjonen er nå. Vi må gjøre dette for å redde klubben. Det er rett og slett et grep for å sikre den framtidige drifta, sier styreleder Per Gjerde til Rbnett mandag.

Permittert fram til juli

MHK endte på femteplass i eliteserien denne sesongen og skulle etter planen delta i sluttspillet for de åtte beste lagene i april. Dette ble avlyst på grunn av koronautbruddet.

– Myndighetene har stoppet all idrettsaktivitet og sluttspillet er avlyst. Alle haller og treningsfasiliteter er stengt. Vi må avlyse eller flytte Rosecupen som skulle vært arrangert i april. Vi kommer til å tape bortimot halvannen million den nærmeste perioden.

– Hvor lenge blir de ansatte permittert?

– Permitteringa går til vi skal starte opp igjen felles treninger i juli, så vil vi vurdere å trekke tilbake varselet tidligere. Det er bedre for spillerne at de er forberedt på dette enn at de skal få nye varsel undervegs, sier Gjerde.

Styreleder Per Gjerde i Molde HK Elite. KJELL LANGMYREN

Alle får full lønn i to uker

Etter de nye permitteringsreglene kan arbeidstakere varsle permitteringer med to dagers varsel. Deretter overtar staten forpliktelsene.

– Vi kunne gjort det slik, men vi har valgt å gi alle lønn ut denne måneden. Dermed får de ansatte litt tid til å forberede seg på den nye situasjonen, kontakte NAV og eventuelt snakke med banken sin. Vår permittering trer derfor i kraft 1. april, sier styrelederen.

– Frykter du at permitterte spillere skal forlate Molde i løpet av perioden?

– Enhver arbeidstaker i en bedrift kan ta annet arbeid under permittering, så det betyr i utgangspunktet at spillere kan gå til en annen klubb. Norsk håndball og fotball har en «gentlemen's agreement» om at vi ikke kontakter spillere som normalt sett ville hatt kontrakt med en klubb. Så håper vi alle forholder seg til dette, også spillerne. Vi kan i teorien ikke stoppe noen. Men situasjonen er jo lik i hele Europa, så vi tror dette vil begrense seg selv, sier Gjerde.

– Hvor mange ansatte er det i Molde HK Elite?

– Vi har nå 16 spillere totalt. To av disse tjener mindre enn 1,5 G, det vil si 147.000, og har i utgangspunktet ikke krav på dagpenger fra NAV. Men klubben vil gå i dialog med disse to for å finne en løsning. I tillegg har vi en heltidsansatt trener (Helle Thomsen) og en ansatt i deltidsstilling (Carl Henrik Indbjør).

– Hva er status for økonomien i Molde HK Elite for øyeblikket?

– Vi har en grei økonomi som vi har kontroll på. I fjor styrte vi mot et planlagt underskudd på 1 million kroner, fordi vi valgte å bruke de pengene på å styrke spillerstallen. For regnskapsåret 2020 er planen at vi skal justere dette til et lite overskudd. Med de tiltakene vi gjør nå, har jeg god tro på at vi kommer ut i pluss uansett hva som skjer. Budsjettet både i år og i fjor ligger rundt 11 millioner, forteller Gjerde.

– Kan tiltakene mot koronautbruddet true satsinga til Molde HK Elite hvis situasjonen varer i lang tid?

– Vi håper at verden faller på plass igjen til sommeren, og da tror vi at klubben kan komme greit ut av dette året, også. Vi har relativt god egenkapital, men det må vi også ha etter forbundets krav. Vi må ha positive tall i regnskapet for 2020. Så lenge de ansatte er permittert, vil vi klare oss. Det er i lønnsbudsjettet de største utgiftene ligger. Vi betaler heller ikke halleie når vi ikke trener, og har jo ikke reiseutgifter så lenge vi ikke spiller kamper, fastslår styreleder Per Gjerde.

Her er pressemeldinga

«Molde HK Elite melder med dette at alle ansatte i Molde HK Elite er permittert. På grunn av offentlige tiltak i forbindelse med Corona virus har Molde HK Elite sendt permitteringsvarsel og permittering av alle ansatte i klubben. Molde Arena ble stengt, sluttspillet i håndball ble avlyst og i tillegg har sentrale myndigheter og Norges Idrettsforbund bestemt at vi skal stanse all idrettsaktivitet. Videre ser det ut til at også Rosecup 2020 blir avlyst. Publikumsinntekter knyttet til sluttspillet og vår største inntektskilde utenom sponsorer, Rosecup, blir ikke gjennomført. Rosecup alene står for inntekt på nær kr 1 million. Samlet inntektstap for avlyst sluttspill og Rosecup er estimert til kr 1,5 million. Vi har god tro på at dette grepet sikrer framtidig drift av Molde HK Elite. Vi gjør alt vi kan for å bistå de ansatte på best mulig måte, men det viktigste av alt er at ingen i klubben så langt er blitt syke.»

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Mandag ble Molde-spilleren permittert. Nå vender hun hjem til barndomsklubben.

 2. SPORT

  Røkke fortsetter å sponse håndballen – sjekk hvor mange millioner de får

 3. FOTBALL

  Jurist advarer mot å permittere fotballspillere. Dette sier Molde-direktøren.

 4. SPORT

  Byåsen har sendt ut permitteringsvarsel. Flere av spillerne har ikke krav på dagpenger

 5. SPORT

  Rosecupen kan ryke – MHK frykter milliontap

 6. SPORT

  Så mange millioner ønsker lokale lag og foreninger fra krisepakka: Se hele lista her