Sport

Kristoff-hjelper vant Gent - Wevelgem

Alexander Kristoffs gode makker i Katjusja-laget, italienske Luca Paolini, vant søndag sykkelrittet Gent — Wevelgem. For nordmannen ble det 9.-plass.

Alexander Kristoff, til høyre, ble nummer ni da lagkameraten vant.

Paolinis seier var den første italienske triumfen i rittet på 13 år. Nederlandske Niki Terpstra vant spurten om annenplassen mot briten Geraint Thomas.

Alexander Kristoff ble frakjørt med rundt 60 kilometer igjen av rittet. Men nordmannen vant spurten i hovedfeltet og ble nummer ni.

Rittet over 240 kilometer i den belgiske regionen Flandern ble som vanlig en sur fornøyelse, men denne utgaven ble betegnet som en av de tøffeste. Det regnet, og løpet var hele tiden preget av en kraftig vind som gjorde det vanskelig for syklistene. Det gikk lenge rykter om at arrangørene ville avbryte rittet.

Jürgen Roelandts fikk gjøre et tidlig solobrudd, mens Kristoff satt med i hovedfeltet som hele tiden tapte tid til Roelandts i tet. Så satte noen ryttere fart i den vanskelige sidevinden, og til slutt var feltet redusert til seks ryttere: Niki Terpstra, Geraint Thomas, Sep Vanmarcke, Jens Debusschere, Stijn Vandenbergh og Luca Paolini.

17 kilometer før slutt ble Roelandts tatt igjen. Terpstra slo til og fikk med seg Paolini. Med milen igjen var det fem ryttere som skulle gjøre opp om seieren. Paolini forsøkte seg med seks kilometer igjen. Han fikk 10 sekunder og så seg aldri tilbake. (©NTB)

Les også

  1. Stjernestatusen plager ikke Alexander Kristoff

  2. Kristoff tapte spurten - utenfor pallen

  3. Katjusja endrer profil for å beholde Kristoff