Sport

Stake Laengen markerte seg i Spania Rundt - sprakk få kilometer før mål

Vegard Stake Laengen var med i brudd, men måtte gi tapt til slutt.

Vegard Stake Laengen holdt ikke helt inn på dagens etappe (Arkivfoto)

Nairo Quintana avgjorde i den siste bakken og vant den tiende etappen av Vuelta a España mandag. Vegard Stake Laengen var lenge med i teten.

Stake Laengen kjempet seg med i mandagens brudd og gjorde en heroisk innsats. Med bare sju kilometer igjen av den siste stigningen opp til legendariske Lagos de Covadonga satt nordmannen fortsatt med i teten.

Mot slutten fikk imidlertid 27-åringen det tyngre — og måtte se en lang rekke ryttere passere seg.

Colombianske Nairo Quintana fant aldri toppformen i Tour de France, men mandag var Movistar-rytteren tilbake på sitt aller beste. Quintana gikk til angrep fra hovedfeltet tidlig i den siste bakken og fikk med seg kun Alberto Contador av de store sammenlagtfavorittene.

Med tre kilometer igjen måtte også Contador slippe den lille klatrespesialisten, som med kort vei til mål innhentet ledende Robert Gesink.

Quintana var for øvrig en av rytterne som ble rammet av en stor velt tidlig på mandagens etappe. Colombianeren kom til mål med opprevet trøya, men hadde likevel mest krefter på slutten.

Tour de France-vinner Chris Froome så ut til å ha trøbbel tidlig i den siste stigningen, men slo tilbake og syklet strålende i avslutningen. I mål hadde han kun Gesink og Quintana foran seg.

Med mandagens seier overtok Quintana den røde ledertrøya i Vueltaen.

Totalt 188,7 kilometer ble tilbakelagt på etappen fra Lugones til Lagos de Covadonga. (©NTB)