Ingen norske på pallen i kombinert

Tok dobbeltseier lørdag — bestemann på femte søndag.

UT AV PALLEN: Magnus Moan kunne juble for seier etter rennet lørdag - som dette bildet er hentet fra - men søndag gikk det ikke like godt.

Mens de norske kombinertgutta feiret dobbeltseier i Schonach lørdag, var det ingen av dem som lyktes i søndagens renn. Magnus Krog ble beste nordmann på femteplass.

Franske Jason Lamy Chappuis var raskest på oppløpet og spurtet inn til seier. Han var 0,7 sekunder foran Johannes Rydzek fra Tyskland, mens japanske Akito Watabe tok tredjeplassen.

Krog kom i mål 5,9 sekunder etter Chappuis. Telemarkingen, som ble diskvalifisert i lørdagens hopprenn, hadde et godt utgangspunkt i søndagens langrenn, men ble dyktig sliten mot slutten og hadde ingenting å stille opp med i spurten. Jan Schmid leverte også et godkjent løp og ble nummer ti.

Hopping fra fredag

Hoppingen ble avlyst på grunn av vindforholdene. Dermed ble det resultatet fra fredagens provisoriske konkurranseomgang som dannet grunnlaget for startrekkefølgen i langrennet.

Håvard Klemetsen gikk ut med sju sekunders ledelse til Eric Frenzel fra Tyskland, men nordmannen ble tidlig tatt igjen av konkurrentene. Han endte til slutt på 15.-plass.

Lørdag tok Magnus Moan sesongens første verdenscupseier. Klemetsen kom på annenplass. Men på grunn av avlysningen av søndagens hopping fikk Moan kanskje ikke utnyttet godfølelsen han fikk etter seieren.

Magiske ski

Likevel leverte Byåsen-løperen et knallsterkt langrenn søndag. Han lå på delt 48.-plass etter hoppingen, men gikk seg opp til 12.-plass.

— Jeg drar hjem til juleferie etter en fin helg i Schonach. Jeg hadde en mye bedre følelse i langrennet, og skiene var rett og slett helt magiske, sa Moan på sin Twitter-konto.

Mikko Kokslien fulgte på plassen bak, men hadde et fall underveis i langrennet som nok ødela for en mye bedre plassering.

Ifølge ham selv var det et fall av den klønete sorten.

(©NTB)