Vipers lekte seg til kvartfinale: - Vi spiller ordentlig håndball

Kristiansand-jentene gjorde som de ville med Fredrikstad, og er klare for kvartfinalen i NM med 32-13-seier.

Tonje Refsnes, Sakura Hauge (i blått i bakgrunn) og Mathilde Kristensen kjørte over Fredrikstad.

— Vi er ordentlig gode i første omgang og dreper Fredrikstad på det dem er gode. Vi tar helt brodden ut av dem. Da spiller vi ordentlig håndball. Sånn som vi ønsker. Jeg er kjempefornøyd med andre omgang, men i andre omgang gjør vi ikke helt som vi skal. Vi tror det går litt av seg selv, og det gjør det ikke.

Slik lyder dommen til trener Kenneth Gabrielsen etter triumfen.

— Vi blir litt smått ambisiøse og gjør unødvendig slurv. Det er jeg litt skuffet over, men første omgangen er meget god. Nå må vi bare holde trøkket oppe til søndag, og øve på det vi kan bli bedre på. Vi er på riktig vei. For første omgangen er veldig bra, fortsetter Gabrielsen.

God start

Thorey Rosa Stefansdottir ble kåret til Vipers' beste spiller etter cupavansementet.

— Jeg synes vi gjennomfører bra. Fokuset er bra og alle er "på". Spesielt i begynnelsen. Fredrikstad er ikke noe dårlig lag, så jeg er fornøyd, sier keeper Sakura Hauge.

— Men vi har fortsatt mye å jobbe med. Det ser du i andre omgang. Vi må være "på" hele tiden, legger Hauge til.

Vipers startet kampen godt, og viste fra første sekund at det er forskjell på å ligge i toppen i eliteserien og 1. divisjon. Umiddelbart gikk vertene opp i en 3-1-ledelse som bare ble bygget ut videre i kampen. Etter 12 minutter hadde Vipers befestet en 9-3-ledelse anført av Thorey Rosa Stefansdottir, Jeanett Kristiansen og Kari Brattset.

Les også

Vi fulgte kampen minutt for minutt

Etter hvert gjorde Vipers-sjefen Kenneth Gabrielsen flere skifter, og Ulrika Olsson, Mona Bruskeland, Mathilde Kristensen og Karoline Olsen fikk vise seg fram. Med hell. På de siste 13 minuttene av omgangen scoret Fredrikstad kun ett mål. Bakerst voktet Sakura Hauge målet på fenomenalt vis og gjorde livet surt for Østfold-jentene.

Les også

Landslagsstjerne om Vipers-helten: - Skulle ønske at jeg hadde hennes skudd

Jevnere etter hvilen

Vipers åpnet litt tregt de første minuttene etter hvilen og Fredrikstad scoret det første målet. Seks-sju minutter ut i omgangen fikk Vipers opp farten, og løp i fra gjestene som var kledd i svart for anledningen. Etter 40 minutter lyste det 25-6 til Vipers på måltavla. Resten av kampen ble bare et spørsmål om hvor mye Vipers ville vinne med til slutt, men totalt sett hang Fredrikstad bedre med etter pause.

Unge, lokale Camilla Feenstra kom inn det siste kvarteret av kampen. Også Olsen, Olsson, Bruskeland, Kristensen og Vilde Kaurin Jonassen spilte store deler av andre omgang. Annick Lipman sto hele omgangen. Marta Tomac satt på benken gjennom hele oppgjøret.

Vipers' neste kamp er søndag i serien hjemme mot Oppsal.