Sport

Vidar Gjesdal skremt av Elverums dårlige økonomikontroll

— To kamper mot oss i Terningen Arena vil skaffe dem sårt tiltrengte inntekter. Men der stopper også vår medlidenhet, påpeker FyllingenBergen-treneren.

SKREMT AV ELVERUMS DÅRLIGE ØKONOMI: Vidar Gjesdal.

  • Trond Sandvik

Sist søndag fikk Gjesdals mannskap pryl av gjestene fra Hedmark i sluttspillets første kvartfinalekamp. Nå må FyllingenBergen slå Elverum i to strake oppgjør om de skal sikre seg avansement til semifinalene. Skjer det, får bergenserne det optimale ut av dobbeltmøtene. Og det samme får Elverum – bortsett fra at de ryker ut.

Kan tjene to mill. på Fyllingen-kampen

For stoda er slik at klubben ved Glommas bredder nå opplever den største økonomiske smellen på år og dag. Avisen Østlendingen skrev 20. mars at Elverum Håndball Herrer ligger an til å ende opp med en negativ egenkapital på hele 3,1 millioner kroner ved utgangen av 2014. – Sommeren 2014 fikk vi beskjed om at det var oppdaget en feil som har bygd seg opp over flere år, og som betyr at vi må skrive ned egenkapitalen vår med ytterligere 2,5 millioner kroner, kommenterte styreleder Tonje Nohr Smedstad fadesen overfor Østlendingen. Fra før av var egenkapitalen bokført med minus 600.000 kroner.

Elverumsingene er derfor på desperat pengejakt. Og i planene for å unngå totalkræsj inngår et lag fra motsatt side av landet – FyllingenBergen. Trekker Vidar Gjesdals gutter full hall kommende søndag, betyr det 2.500 tilskuere på tribuneplass. Det skal kunne gi to millioner kroner inn i klubbkassen. Fordi det lokale næringslivet og enkeltpersoner sponser Elverum med ulike beløp pr. tilskuer som kommer på kamp 19. april. Til og med Erlend Mamelund, Haslum-spilleren som det går en kule varmt for hver gang han møter hatlaget Elverum, gir sin skjerv – 50 øre pr. publikummer.

Det har ikke Vidar Gjesdal tenkt til å gjøre. Men han ser for seg følgende drømmescenario: at FyllingenBergen slår Elverum i Terningen Arena på søndag. Og at det samme skjer i den tredje kvartfinalekampen, tre dager seinere. Også da i hedmarkingenes storstue.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

— Bør nektes å signere nye spillere

— Da er vi videre, samtidig som vi har gitt Elverum gode muligheter til å tjene penger.

Gjesdal liker derimot dårlig at Elverum nå jakter forsterkninger utenfra med henblikk på neste sesong.

— Jeg oppfatter det som at de er svært aktive i markedet. Elverum bør ikke få lov til å skrive kontrakter med nye spillere all den tid økonomien er så skakkjørt.

Nye spillere dukker uansett ikke opp på kunstdekket i Terningen Arena kommende søndag. Vidar Gjesdal vet hva han går til.

— Jeg var dypt nede etter tapet i Framohallen. Veldig dypt nede. Nå har jeg bedt spillerne se igjennom kampen på nytt, vi må vite hvorfor det gikk skeis.

- Bare 19 mål fremover?

— Veldig uvant. Nå skal vi stå frem i en annen utgave.

Vil ha ny avtale med Tangen

Skulle FyllingenBergen ryke ut av sluttspillet allerede til helgen, får klubbledelsen i det minste rettet all oppmerksomhet mot forming av neste sesongs spillerstall. Store utskiftinger ventes ikke, men ennå mangler underskriftene til sentrale aktører som Andreas Gjeitrem, Julius Andersson og Tore André Lunde.

— Vi ønsker å forlenge med alle tre. Mer usikkert er det med Joakim Stenqvist. Han vurderer retur til Sverige. Skjer det, må vi ha inn en ny strek.

Eivind Tangen har kontrakt også neste sesong. Men nå ønsker FyllingenBergen å forlenge skuddfenomenets avtale med enda et år. Det har med økonomi å gjøre. For Tangens utkjøpsklausul på om lag 200.000 kroner gjelder ikke lenger når høsten kommer. Han vil kunne gå gratis neste vår når beilerne på nytt stiller seg i kø. Om Tangens kontrakt derimot også gjelder for sesongen 2016/17, er det penger å hente på et eventuelt salg om ett års tid.

Bergens Tidende kjenner til at stordabuen Jostein Epland er ønsket i Framohallen neste sesong. 1994-modellen er venstrehåndsskytter, utlånt til Haugaland HK det siste året. Epland har vært kontaktet av fem eliteserieklubber, blant dem Stord og Kolstad. Og nå FyllingenBergen.

Les også

  1. Europacupen ingen bryr seg om

  2. Fyllingen-treneren: – Ikke game over ennå

Les mer om

  1. Håndball
  2. Elverum Håndball
  3. Fyllingen