Sport

Erevik imponert av lagkompisene: - En gjeng uredde guttunger

Ungguttene imponerer keeperveteran Ole Erevik, som gjerne tar på seg rollen som lagets klovn utenfor banen.

Keeper Ole Erveik blir en nøkkelspiller for Norge i jakten på en OL-billett.
  • Anne-Marit Dahl

Norge – Island 34-27 (15-13)

— Den uredde innstillingen i laget er imponerende. Ja, de er en gjeng uredde guttunger. Selv begynner jeg jo å få noen grå hår, sier Ole Erevik som har over 170 landskamper til adressa.no.

Les også

Generalprøven før OL-kvalifiseringen endte med målfest i Trondheim

Med sine 35 år er han lagets eldste og definitivt en spiller som må ta ansvar under helgas OL-kvalifisering i danske Herning. Der venter Bahrain, Danmark og Kroatia.

Drar i gang historier

— Jeg kan godt være en liten klovn på laget og dra i gang litt humor. Jeg kan jo fortelle historier fra tida før Sander Sagosen ble født, smiler Erevik når han forteller om livet utenfor banen.

- Hvilke historier da?

— Nei, de passer seg ikke på trykk, ler keeperen som sto en solid andreomgang da Island ble slått 34-27 tirsdag kveld i det som var den andre av to oppkjøringskamper i Trondheim Spektrum foran OL-kvaliken.

Han beskriver stemningen i troppen som utrolig god foran kampene som kan gi Norges håndballherrer en plass i Rio i august.

— Det er et stort spenn i alder i gruppa, men det er supergod kjemi blant spillerne, sier Erevik.

- Danmark og Kroatia favoritter

Selv om de norske spillerne vet at de har et toppnivå inne som gjør at de kan slå de beste, er Erevik tydelig på at Norge drar til kvalifiseringen i Danmark som outsider.

— Vi vet at vi kan slå alle. Men Danmark og Kroatia kan ikke fraskrive seg favorittstempelet. Og aller først må vi slå Bahrain på fredag, sier han.

Ole Erevik legger ikke skjul på at en OL-billett vil være en drøm som går i oppfyllelse.

— Jeg har ikke bestilt noen sommerferie ennå, for å si det sånn. Dette er nok min siste sjanse til å oppleve et OL, og det vil ikke gjøre meg noen ting å ofre sommerferien, sier Erevik.

Les også

  1. Tønnesen ute av OL-kvaliken

  2. Nytt skademareritt: Marie Henriksen fikk svaret hun fryktet

Les mer om

  1. Håndball