Sport

Bekreftet: Svindal stiller i klassikeren tross skaden

— Det sitter liksom en knyttneve inni der.

Her er Aksel Lund Svindal på vei til konkurranseløypen. Foto: Espen Hansen

  • Espen Hansen
    Aftenposten

FØLG DIREKTE FRA 12.45: Utfor, menn

KITZBÜHEL: Kitzbühel-utforen er verdenscupsesongens største høydepunkt, et renn der legender skapes. Kun timer før rennstart befinner imidlertid en av alpinsirkusets største profiler seg i en usikker situasjon.

Aksel Lund Svindal hektet og falt i fredagens slalåmdel av superkombinasjonen og ble umiddelbart sendt til behandling. Han hadde fått en strekk i hamstringmuskelen bak på venstre lår, og skadestedet ble raskt iset ned.

Det er usikkert hvor mye skaden vil sette alpinkongen tilbake, men like etter klokken 10 norsk tid kom den endelige bekreftelsen fra Norges Skiforbundet: Aksel Lund Svindal stiller til start i utforen.

— Aksel er klar for start. Han er ferdig med besiktigelse, fått testen hvordan det er å kjøre på ski og han er klarert av landslagets manuellterapeut. Aksel kjenner strekken, men er likevel klar på at han vil kjøre, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i en pressemelding.

Allerede i går kveld varslet Svindal at han skulle trosse smertene. Les mer her.

- Det går helt greit

Klokken 08.00 lørdag morgen forlot Lund Svindal, Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde Hotel Tiefenbrunner i Kitzbühel for å begi seg mot starten til den beryktede utfortraseen Die Streif.

Lagets dyktige manuellterapeuter sørget for at alle de riktige tingene ble gjort.

Slik beskrev alpinisten selv formen og skaden i resepsjonen på hotellet.

— Det går helt greit. Jeg har vært og syklet på ergometersykkelen, og det fungerte ganske greit.

- Har du vondt?

— Ja, det er jo en strekkskade, så det sitter liksom en knyttneve inni der.

- Har du kjørt med noe slikt før?

— Ja, det er litt vondt når det er slagete, men jeg tror dette skal gå velig greit, sa han til Aftenposten på vei ut av hotellet.

Fikk du med deg dette? Denne uken ble Aksel Lund Svindals knallharde kritikk mot IOC offentliggjort.

- Bedre enn fryktet

Tidlig lørdag morgen så det ikke ut som om det skulle bli noen problemer med å få avviklet dagens renn på normalt vis til tross for en dyster værmelding.

— Forholdene er mye bedre enn vi fryktet på forhånd. Rapportene fra toppen er at det lite vind, litt snøfall, men slik det ser ut nå kjører de fra toppen, sa fysisk trener Lars Mæland.

Men det var klokken åtte. Bare et kvarter senere var hele Kitzbühel innhyllet i et ganske kraftig snøfall. Rundt klokken 10 har dette snøfallet avtatt.

Etter et jurymøte ble utforrennet utsatt til klokken 12.45 på grunn av sterk vind på toppen. Det er nå besluttet at rennet vil starte rett over Mausefalle. Det betyr at traseen forkortes med 200-250 meter.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri:

Les mer om

  1. Alpint
  2. Aksel Lund Svindal