Sport

Oilers-keeperen: - Mye blir avgjort denne uken

De siste to månedene er brukt på å snu flaue tap til toppstrid. Den neste uken vil Oilers bruke til å feste grepet om seriegullet.

Vi har en god mulighet til å stikke litt fra de andre nå, sier Henrik Holm (midten).
  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

STAVANGER (Aftenbladet): Lørenskog, Sparta, Vålerenga. I den rekkefølgen. Tre kamper på fem dager mot gode lag.

  • Følg Stavanger Oilers — Lørenskog nederst i saken

En tidlig skjebneuke for et Oilers-lag som med seier i kveld tar steget helt opp på tabelltoppen for første gang denne sesongen.

De lette kampene mot Tønsberg og Rosenborg i forrige uke er historie. Oilers gjorde jobben. De unngikk minene. Denne uken er nerven tilbake i DNB Arena. Og bra er det.

— Mye blir avgjort denne uken. Vi har en god mulighet til å stikke litt fra de andre nå, sier Henrik Holm til Aftenbladet.

Enestående vending

I kveld spiller målvakten fra start når landets - i øyeblikket - beste hockeylag forsøker å forlenge rekordrekken på 13 strake seirer i eliteserien.

- Det er dette som er gøy. Du merker det på hele troppen. Det er en helt annen konsentrasjon når vi går inn i en periode som denne. Intensiteten og nivået er helt annerledes , sier Holm til Aftenbladet etter gårsdagens formiddagstrening i DNB Arena.

For to måneder siden lå Oilers 13 poeng bak Vålerenga. Formen var svak, tapene mange og unødvendige. Seriegullet så ut til å glippe. Etter 1-5-tapet mot Frisk for nøyaktig to måneder siden, tok Oilers samling i bunn.

Kanskje var spillerne for høye på seg selv. Kanskje trodde de det skulle gå av seg selv. Kanskje tok de for lett på jobben etter gode treningskamper og mye ros.

— Noe skjedde. Ishockey er litt sånn. Alle lag har gode og dårlige perioder. Vi fant ut av det til slutt. Heldigvis, sier Oilers-back Henrik Solberg.

Er sikker på scoring

For to måneder siden var det Oilers som leverte ujevne prestasjoner og tapte poeng mot antatt svakere lag. Nå har Vålerenga plutselig fått de samme problemene. Rollene er snudd. Resultatet er en svært spennende innspurt i eliteserien.

— Jeg ga aldri opp seriegullet, men jeg hadde ikke trodd at vi skulle være i denne posisjonen såpass kjapt. Nå handler det om å komme opp på et så bra spillemessig nivå at vi utnytter muligheten til å ta tabelltoppen, sier Solberg.

Når Lørenskog i dag setter seg på flyet til Stavanger, gjør de det med tre strake seirer i bagasjen. På grunn av lagets poengtrekk, er ikke Lørenskog med i den direkte kampen om seriegullet - selv om laget er blant de beste i Norge.

— Vi må være nøye, passe på at vi ikke gir bort kontringer og spille med disiplin. Vi vet at vi kommer til å score mål. Det passer oss veldig bra å spille mot spillende lag, sier Christian Dahl-Andersen.

Følg Stavanger Oilers - Lørenskog nedenfor

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Stavanger Oilers