Sport

Edvald: - Planen er å kjøre både Giroen og Tour de France

Men Boasson Hagens plan er ikke forankret i Team Sky.

STJERNERYTTER: Team Sky kjører for Edvald Boasson Hagen i Paris-Roubaix søndag (arkivfoto).
  • Kjetil Flygind

I dag ble Edvald Boasson Hagen og resten av Team Sky-laget presentert i startbyen Compiègne før morgendagens Paris-Roubaix. Der er nordmannen den stjernelaget kjører for.

Men får Boasson Hagen viljen sin blir det mer kjøring i tiden som kommer. For rudsbygdingen legger opp til et voldsomt hardkjør.

— Planen er å kjøre både Giro d’Italia og Tour de France. Det har ikke blitt tatt ut noe lag til noen av rittene, men jeg sier ja takk, begge deler. Men vi må så klart se an hvordan formen min er når jeg er ferdig med Giroen, sier Boasson Hagen til Aftenposten.

Å kjøre Giroen betyr som regel at man ikke kjører Tour de France ettersom det er vanskelig å restituere seg på den måneden mellom de to treukersrittene. Boasson Hagen står på listen over ryttere som er aktuelle til Giroen, men laget er ikke tatt ut. Det har også være snakk om at han skal kjøre Polen rundt i stedet for Touren.

Arvesen: - Ikke vraket

— Edvald er blant de rytterne som nok kommer til å kjøre Giroen. Og så får vi se etter det rittet hvordan formen hans er. Det er for tidlig å si om han skal kjøre Touren også, eller om vi legger opp høstsesongen hans med andre ritt. Det er mange momenter som spiller inn på det. Men det er for tidlig å fjerne han fra listen over aktuelle ryttere til Tour de France, sier Team Sky-trener Kurt Asle Arvesen.

- Å sende ham til Giroen, er det en måte å vrake ham til Touren på?

— Nei, definitivt ikke. Kjører han Giroen er det for å vinne etapper der. Det er et stort ritt med stor prestisje, sier Arvesen.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad peker på at Team Sky er et britisk lag med flere gode britiske ryttere. Og i og med at Tour de France-starten i år går i England, mener han Boasson Hagen skal få trøbbel med å komme på laget.

— Han er på vippen til ikke å få kjøre Touren. Det er et trangt nåløye å komme gjennom. Det er et britisk lag som kjører på britisk jord. Det poenget tror jeg ikke man skal underspille, sier Kaggestad.

Arvesen avviser at det handler om politikk:

Fri rolle

— Nei, vi tar ut de ni beste rytterne. Om de kommer fra England, Sør-Afrika, Australia eller Norge, spiller ingen rolle.

- Hvordan er Edvalds rolle i laget nå, Arvesen?

— Den er stort sett den samme som før. Han får stort sett frie tøyler i de løpene han stiller opp i. Mens det i Tour de France er begrensede muligheter ettersom vi satser på sammenlagtseieren med Chris Froome. Men bortsett fra det får han kjøre for egne sjanser og får den hjelpen han trenger.

Boasson Hagen er kaptein for Team Sky når brosteinsklassikeren Paris-Roubaix ruller i gang i morgen. Det er det siste av vårens store klassikerritt.

— Jeg for min del skulle gjerne kjørt Tour of Norway og forsvart de seirene jeg har der. Men når vi ikke skal delta der er Giroen et fint alternativ, sier Boasson Hagen.

SPORTSDØGNET: