Sport

Sulland i storform da Norge herjet med stornasjon

Viser EM-form.

Linn Jørum Sulland scoret syv mål. Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norge – Danmark 28–22

Norges håndballkvinner spilte det danske laget trill rundt i andre omgang og vant komfortabelt 28–22 i firenasjonersturneringen på Fornebu.

Det var duket for spenning og festhåndball mot danskene i den tradisjonsjonelle oppkjøringsturneringen til mesterskap. De norske håndballjentene vant komfortabelt 25–19 i kampen mot Ungarn torsdag, men klarte imidlertid ikke å ta med seg seiersfølelsen inn i første omgang mot de danske naboene.

En god Katrine Lunde i mål for Norge vartet opp med flere viktige redninger og holdt de norske jentene inne i kampen med kun ti mål bakover. Dermed kunne Norge gå til pause med en knepen 13-10-ledelse.

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal valgte å stå over kampen på grunn av en sliten lårmuskulatur. Linn Jørum Sulland tok imidlertid ansvar på backposisjon og viste god gammel landslagsklasse med sine syv scoringer. I tillegg tok nykommeren Henny Reistad, Sullands lagvenninne i Vipers Kristiansand, vare på muligheten og gjorde en god figur i kapteinens fravær.

I annen omgang rykket Norge ifra danskene med godt forsvarsspill og solid spill fremover. De norske jentene viste gode takter foran søndagens kamp mot verdensmesteren fra i fjor, Frankrike, og sikret til slutt seieren 28–22. Sulland ble norsk toppscorer med syv mål.

(©NTB)

Les mer om

 1. Kvinnelandslaget håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Mørk og håndballjentene viste solid EM-form i storseier

 2. SPORT

  Én Norge-spiller får toer på børsen etter EM-nedturen

 3. SPORT

  Disse seks Vipers-spillerne skal spille om EM-gull

 4. SPORT

  Hun var Norges beste i storseier: «Et fantastisk angrepsvåpen»

 5. SPORT

  Kurtovic-skaden betyr nøkkelrolle for Sulland i EM

 6. SPORT

  Norge vant suverent - tok nytt steg mot EM-semifinale