Sport

Spillerne fikk én utfordring av landslagssjefen. Den har de tatt på strak arm.

Landslagstreneren ba håndballjentene om råskap.

Malin Aune i Møbelringen Cup mot Ungarn. Da imponerte kantspilleren med fire mål.
  • Mette Bugge
    Journalist

Norge viste en svakhet i VM-finalen mot Frankrike for et år siden. Da ble det tap. Siden den gangen har sjefen Thorir Hergeirsson og spillerne jobbet med det som var savnet da gullet gikk tapt.

Spillerne har tatt utfordringen på strak arm.

Kampene i Møbelringen Cup nå før EM handler ikke så mye om at Norge skal vinne til slutt, men om at laget skal utvikle seg inn mot mesterskapet i Frankrike neste uke.

Derfor er lørdagens kamp mot Danmark i Telenor Arena og søndagens mot Frankrike siste mulighet til å få testet seg. Mye der vil minne om det som venter i byen Brest neste lørdag: Tilskuere, TV og nerver.

  • FÅTT MED DEG DENNE? Håndballjentenes leggetid får landslagssjefen til å reagere: – Vi føler oss maktesløse

Må samkjøre laget

Mia Hermansson Högdahl, en av Norges trenere, sier ledelsen skal finne ut av hvem som passer med hvem på banen. Laget er nytt på flere plasser. 19-åringen Henny Reistad har bare én landskamp og Linn Jørum Sulland trenger å bli varm i trøyen etter å ha vært borte fra landslaget i to og et halvt år.

Norge har sin første kamp i EM mot Tyskland 1. desember. Spillerne har fått mye de skal jobbe med. Og er der én rolle i laget som landslagstrener Thorir Hergeirsson har fokusert på, er det kantene.

Etter nederlaget i finalen i Tyskland i fjor så Hergeirsson flere ting, men det viktigste: Norge brukte ikke bredden i laget.

Etterlyser aggressivitet

Derfor har landslagstreneren utfordret både «gamle» og nye vinger, de som var med i fjor, og de som er kommet inn til dette mesterskapet. De må bli mer aggressive og utnytte sine sjanser enda bedre. Han har sett forbedring og mener spillerne har tatt utfordringen på strak arm.

– Vingene hopper inn med mindre vinkler, møter ballen og er blitt flinkere ved diagonalpasninger. Nettopp det som var et fravær i VM.

Hergeirsson mener at Norge ikke fikk det beste ut av laget da det gjaldt som mest i Hamburg på VMs siste dag.

– Vi klarte ikke å få mange nok spillere som var trygge og hadde selvtillit, så det ble ikke nok trykk. Dessuten misset vi på for mange syvmetere.

Thea Mørk har funnet seg selv på vingen.

– Danmark har et lag som er fysisk tøffe, med store og sterke strekspillere, kantspillere som kan overraske og gode målvakter, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

Hun skal matches forsiktig i denne turneringen, fordi hun har en lårskade.

– Men jeg var mer stresset før jeg kom til denne turneringen, forklarer hun.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Thorir Hergeirsson
  3. Håndball-EM