Chavanel overlegen i spurten

Sylvain Chavanel tok sin første etappeseier i Tour de France-sammenheng da han vant den tredje siste etappen fredag.

Franske Sylvain Chavanel jubler etter å ha slått landsmannen Jeremy Roy i spurten på dagens etappe.

Slik var etappen!Chavanel gikk i tomannsbrudd med Jeremy Roy da det var litt under 100 kilometer igjen av etappen til Montlucon. De to rev seg løs fra hovedfeltet da Carlos Sastre stoppet i veikanten for å late vannet.

I brudd delte de to på oppgavene og sammen holdt de et tamt hovedfelt bak seg. Da det skulle avgjøres med spurt var Chavanel overlegen og sikret seg sin første etappeseier i Touren noensinne. Chavanel har deltatt i Touren sju ganger.

– Jeg ville ikke ha trodd dette i dag morges. I går kveld hadde jeg problemer med ryggen og klarte nesten ikke å røre meg. Så jeg er mye gladere i dag. Jeg er mye bedre, sa Chavanel.

Hushovd i Paris allerede

Thor Hushovd kom i mål med hovedfeltet, men klarte ikke å sikre seg tredjeplassen som ville ha gitt ham poeng han desperat trenger i kampen om den grønne poengtrøya. Hushovd ble nummer åtte, og er fortsatt langt bak Oscar Freire som ser ut til å ha sikret seg poengseieren.

– Jeg var forferdelig sliten i dag. Jeg hadde ikke noe å kjøre med, så det var greit at bruddet ikke ble kjørt inn, sa Hushovd til TV 2. Det var to innlagte spurter på fredagens etappe. Verken Hushovd eller Freire sikret seg poeng på disse. Spanieren står med 229 poeng, mens Hushovd har 180. Nå ser nordmannen fram til en rolig tempoetappe lørdag, før han vil gi alt for å vinne avslutningsetappen i Paris.

– Det var en tung dag i dag. Jeg trenger den rolige tempoetappen i morgen. Jeg tror hodet mitt allerede er i Paris, sa Credit Agricole-rytteren.

Arvesen også i Paris

Carlos Sastre beholder den gule ledertrøya, halvannet minutt foran Cadel Evans på fjerdeplass. Lørdagens tempoetappe blir et hardkjør fra Evans, mens Sastre vil gjøre hva han makter for å holde australieren bak seg i sammendraget.

– Jeg tror det kommer til å bli utrolig tett. I fjor tapte han (Sastre) to og et halvt minutt på tempoetappen, men jeg tror det er litt utlignet i år, sa Sastres lagkamerat Kurt Asle Arvesen til TV 2. Arvesen har kommet særdeles godt fra det i årets Tour de France. Han har fått med seg sin første etappeseier i rittet noensinne, samt jobbet som besatt for sine kapteiner.

Nå er Touren langt på vei over for nordmannen. På lørdagens tempoetappe skal det avgjøres og da er det lite Arvesen kan gjøre for Sastre og co.

– Jeg ser snart Eiffeltårnet nå. Det blir nesten bare cruising for meg heretter. Avslutningsetappen ser lett ut, men det er hardt, sa Arvesen.