Sport

- Ikke overrasket at Contador nå blir tatt

— Dette var strengt tatt ingen overraskelse, sier hele Norges sykkelekspert Johan Kaggestad etter å ha fått nyheten om at Alberto Contador er dopingtatt.

Alberto Contador leverte en positiv dopingprøve på den siste hviledagen under årets Tour de France. Etappen dagen etter var opp beryktede Col de Tourmalet. Dette er kampen mellom de to gigantene i årets Tour de France, Alberto Contador i den gule ledertrøyen og Andy Schleck som prøvde å rykke utallige ganger opp til toppen.
  • Kurt B.M. Haugli

Les også:

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er lidenskapelig opptatt av sporten og det gjør selvfølgelig inntrykk når mannen som vant Tour de France nå er mistenkt for å ha dopet seg midt i rittet.

— Jeg blir selvfølgelig trist, men også fornøyd med at de som eventuelt har jukset blir tatt, sier Kaggestad til Aftenposten.no.

Han er selvfølgelig forsiktig med å fastslå at Alberto Contador virkelig er skyldig. Den spanske sykkelstjernen er ikke endelig dømt og selv nekter han at han på noen som helst måte har dopet seg.

Siste hviledag

Det var en dopingprøve tatt på Tour de Frances siste hviledag som viste seg å være positiv. Contador testet positivt på astmamedisinen Clenbuterol dagen før rytterne skulle opp den knallharde stigningen til Col de Tourmalet. Denne dagen ble den store mannjevningen mellom Andy Schleck og Contador. Schleck prøvde å stikke, Contador klarte å holde følge.

Johan Kaggestad er ikke på noen måte overrasket over at Contador nå kan være tatt for doping.

— Han har hele tiden vært i periferien av store dopingsaker. Han syklet for Liberty Seguros som ble ledet av Manolo Saiz. Saiz ble arrestert i forbindelse med aksjonen mot den spanske dopinglegen Eufemiano Fuentes. Contador ble alri direkte knyttet til Fuentes, men mistanken var sterk, forteller Kaggestad.

Blant rytterne som ble avslørt i kjølvannet av Fuentes-saken var Jan Ullrich og Ivan Basso .

Bevis levert

Med en slik historisk ballast for rytteren som er folkehelt i Spania, finner ikke Johan Kaggestad det merkelig at man får en slik nyhet i dag.

Kaggestad viser også til at den tyske legen Werner Franke mener at han har dokumenter som kan vise at Alberto Contador kan knyttes til doping. Denne dokumentasjonen har han overlevert til det tyske kriminalpolitiet. Deler av denne dokumentasjonen har også vært publisert i blant andre den franske sportsavisen L'Equipe.

- I tillegg har han de siste årene syklet for Astana. Et lag med alt annet enn et godt rykte i dopingsammenheng, sier Kaggestad.

Det er på bakgrunen av dette at Kaggestad ikke blir overrasket når sykkelverden får en slik nyhet samme dag som temporittet under VM på sykkel i Melbourne gikk av stabelen.

- Sykkelsporten er jo nødt å se det positive at det blir ryddet opp. Samtidig er det jo ett skritt tilbake for en idrett som sliter med ryktet, sier Kaggestad.