Isabelle Pedersen måtte ha lang pause fra idretten etter OL: – Nok var nok

Hun var bare seks hundredeler fra OL-finale. Så tok Isabelle Pedersen (25) en lang pause fra idretten.

Hekkeløper Isabelle Pedersen var en av flere toppidrettsutøvere som kastet glans over Tine-stafetten på Bislett onsdag morgen.
  • Erlend Nesje

BISLETT: – Jeg hadde skviset ut alt. Jeg måtte ha en pause, forteller hekkeløperen.

Bergenseren har et overordnet mål denne friidrettssesongen: Å være den første norske sprinteren som løper i en VM-finale i London i august.

Hun var kun fem hundredeler unna på 100 meter hekk i VM 2015.

I august i fjor skilte det kun seks hundredeler fra finaleplass i Rio-OL.

Mens konkurrenter og lagkamerater fortsatte friidrettssesongen med Diamond League, la 25-åringen bort piggskoene de to siste månedene av sesongen.

Fjellturer og reising

– Det var mer enn nok for meg. Jeg hadde vært syk vinteren i forveien. Jeg var dårlig langt ut i mai. Nok var nok. Jeg trengte hvile for å kunne lade opp til en ny sesong. Jeg drev på med alt annet enn friidrett: Laget mat og reiste. Jeg er veldig glad i naturen og brukte den mye, jeg var sammen med familie som jeg ellers ikke hadde hatt tid til.

Isabelle Pedersen trøblet i hele inngangen til fjorårssesongen. Det var så vidt hun kom seg til OL.

Les også

Isabelle Pedersen: – Det var en krise og noe av det tøffeste jeg har opplevd

 Isabelle Pedersen løp 100 meter hekk i semifinalen i OL. Pedersen kom på tredjeplass i sitt heat, men tiden 12,88 var seks hundredeler for sakte.

Da var hekkeløperen tilbake i form. Men i stedet for å konkurrere de to siste månedene av sesongen prioriterte 25-åringen fjellturer, reising og familie.

Det håper hun å få betalt tilbake for under Bislett Games 15. juni og i London-VM i august.

– Pausen gjorde at jeg fikk sulten og lysten til å trene de nødvendige mengdene som skal til for å prestere igjen. Jeg skulle inn i 11 nye måneder med trening, jeg måtte koble av og nullstille, fortalte 25-åringen etter å ha stilt opp for Tine-stafetten på Bislett i regnværet onsdag.

Les også

Isabelle Pedersen har gjort flere endringer etter det bisarre EM-løpet i Beograd. Lørdag var hun ett hundredel unna ny pers.

Flyttet til Oslo

På senhøsten flyttet hun tilbake til Oslo etter å ha bodd ett år i Arizona i USA. I vinter har hun trent seks uker i Alabama sammen med sin nye trener Charles Ryan og Christina Manning, som Pedersen også konkurrerer mot.

– De fleste av løpeøktene har jeg hatt med Christina Manning. Vi har presset hverandre, pushet det lille ekstra, og løpt med konkurransefølelse på trening.

Under en konkurranse i Alabama i april var Pedersen kun ett hundredel bak sin personlige rekord på 12.86.

– Jeg har en veldig god følelse. Jeg er ikke stresset over noe som helst.

– Hva kan vi forvente i London-VM?

– Jeg har veldig lyst til å være den første norske sprinteren som går til en VM-finale, sier Pedersen og iler til med å tilføye:

– Jeg har lyst å løpe styggfort på Bislett. Det er ett av de få stevnene vi får oppleve hjemmepublikum, familie og venner er på stadion. Det er en fin mulighet til å vise Norge: «Hei, vi er her!».