Sport

Her skal hockeygutta revansjere norsk håndballtap

Det norske ishockeylandslaget møter Frankrike i samme hall som håndballgutta tapte VM-finalen i januar, mot nettopp Frankrike.

I denne hallen tapte Norge VM-finalen i håndball. Lørdag kveld skal Norges hockeylandslag revansjere håndballandslaget finaletap mot Frankrike. Norge møter Frankrike i hockey-VMs åpningskamp i AccorHotels Arena i Paris.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
 • Mette Bugge
  Journalist

PARIS/OSLO: AccorHotels Arena. Det er norsk idrettshistorie i veggene i denne idrettshallen ved Seinens høyre bredd. Det var her norske håndballgutter spilte seg helt til finalen i januar i år. Den første noensinne. Men det var også her de tapte.

Les også

Det er 30 år mellom de to bildene. I mellomtiden har familien Thoresen fargelagt norsk ishockey.

Samme hall, samme stemning

Lørdag kveld er det mulig for norske hockey til å revansjere håndballguttenes finaletap fra 29. januar. Det er nok et VM i hallen som tidligere bare ble kalt Bercy. Denne gang handler det om ishockey, og nok en gang er det Norge som møter Frankrike.

Denne januardagen for fire måneder siden møtte de norske spillerne en fullsatt hall (13.500 tilskuere), en vill stemning og et trøkk uten like. Nå er ikke ishockey like stort som håndball i Frankrike, men de norske iskrigerne vil se at det ikke er så veldig mange ledige seter i hallen.

Slik så det ut i AccorHotels Arena 29. januar. Hjemmelaget Frankrike møtte Norge i VM-finalen i håndball. Norge tapte. Lørdag kveld er det nok en gang VM-kamp mellom Frankrike og Norge i samme hall. Denne gangen handler det om ishockey.

– Det er mange av våre spillere som er vante til å spille med stort trøkk fra tribunen. Vi skal bare ha fokus på det vi skal gjøre, sier trener Petter Thoresen og gjør det klart at det ville være deilig å få en norsk sier i hallen.

– Fantastiske kulisser

Christian Berge har erfaring med hva de norske spillerne kommer til å møte.

– Det norske ishockeylaget vil møte fantastiske kulisser. Det er det ingen tvil om. De vil oppleve stemning og trøkk uten like. Den finalen vi spilte der opplevdes som vanvittig, forteller Christian Berge.

For Norge er dette en kamp de må vinne dersom de skal ha noe som helst håp om å komme seg til kvartfinalen i mesterskapet. Det er det som er den store drømmen.

Petter Thoresen tar på seg ansvaret for å revansjere håndballguttas finaletap for fire måneder siden.

– Frankrike kan bli vanskelig nok. De har spilt mange gode treningskamper og har entusiasme i spillet sitt. Det handler om ikke å gjøre for mange feil, sier Petter Thoresen.

Bare 24 timer etter kampen mot Frankrike er det Sveits som står for tur. Dersom Norge vinner, kan dette bli en nøkkelkamp.

– Det tenker jeg ikke på nå. Jeg tenker på at vi skal slå Frankrike først, ser 56-åringen. Det er hans første mesterskap som sjef for det norske langslaget.

Hør Roy Johansen vurdere Norges VM-sjanser, mimre tilbake fra sine 16 år som sjef og hva som er hans beste minne:

Les mer om

 1. Christian Berge
 2. Håndball
 3. Ishockey
 4. Petter Thoresen
 5. Ishockey-VM