Sport

Se, her er Oilers-yndlingen tilbake: – Jeg er blitt en tøffere spiller

Mathias Trettenes (24) er tilbake i Oilers-drakten etter to sesonger i utlandet.

Mathias Trettenes var mandag tilbake på Oilers-trening i DNB Arena. Trettenes spiller tirsdagens kamp mot Vålerenga.
  • Kjetil Flygind

– Det er fint å være tilbake. Det pirrer litt, sier Trettenes til Aftenbladet etter mandagens trening i DNB Arena.

24-åringen forlot Oilers til fordel for svenske Almtuna etter totalt 44 poeng i serie og sluttspill 2015/2016-sesongen. Det ble et tøft møte med livet som utenlandsproff for Stavanger-karen.

I alt ble det 15 poeng på 50 serie- og kvalikkamper. Etter en sesong i Allsvenskan fortsatte han karrièren i tyske Krefeld Pinguine. Der noterte løperen seg for 17 poeng på 47 kamper.

Men da det ble klart at laget ikke klarte sluttspillet, fikk han muligheten til å komme hjem og forlenge sesongen.

Les også

Kulerammen måtte frem da Oilers herjet på Kongsvinger

Mathias Trettenes får en hektisk vår med OL-spill for Norge, så sluttspill med Oilers.

Forhandler om ny kontrakt

– Planen var jo ikke å avslutte sesongen her i Stavanger, men det dukket opp en mulighet. Vi som spiller på landslag, fikk tilbud om å reise videre og holde oss i gang, og det er perfekt for meg. Nå blir det serieavslutning, OL og så sluttspillet, sier Trettenes.

Selv om kontrakten med Krefeld går ut i vår, er planen å fortsette i utlandet. Han er i forhandlinger med sin tyske arbeidsgiver om ny kontrakt.

Han kjenner Oilers-miljøet godt, og har fulgt med gamleklubben. Nedturen har smertet også Trettenes.

– Jeg håper å kunne bidra med noe positivt og bidra til å løfte laget. Vi har et sykt bra spillermateriale her, det handler om å få alle med, liksom. Får vi det til å stemme og hjulene begynner å rulle, kan vi bli farlige, sier mannen med fem NM-titler som Oilers-spiller.

– Ishockey er en sport med små marginer. Små justeringer eller endringer kan få store konsekvenser, begge veier. Det er ikke så enkelt som mange mener, å sparke en spiller eller å sparke treneren. Det er et mye større puslespill.

Les også

Trettenes returnerer: Spiller NM-sluttspillet for Oilers

Mathias Trettenes følger med under Oilers-treningen mandag. Her sammen med trener Pål Gulbrandsen (t.h.), Peter Lorentzen (t.v.) og Johannes Johannesen (foran t.v.) og Dennis Sveum.

Tøffe tak

To år i utlandet har gjort Trettenes godt. Selv om mye er likt, er det også en litt annen utgave som nå gjør comeback mot Vålerenga tirsdag.

– Jeg er blitt en litt tøffere spiller, en mer kraftfull spiller. Selv om mye er likt, er det nok en mer kraftfull versjon av meg som kommer tilbake.

– Hvordan er livet som utenlandsproff?

– Det er tøffere. Jeg hadde et veldig tøft år i Sverige. Det er sånn som kan skje. Da handler det om å tro på det du holder på med, fortsette å bygge din identitet. Det vil komme noen tunge perioder innimellom. Men å få sjansen til å spille ute, det er uansett en guttedrøm som jeg ikke ville vært foruten, sier Trettenes.

Sportssjef i Oilers, Pål Haukali Higson, var ikke i tvil da muligheten for å hente Trettenes hjem, dukket opp.

– Får man den muligheten, så tar man den. Han blir en kjempetilvekst for oss. Vi gleder oss til å få han i gang, sier Higson, som røper at det bare gjenstår noen formaliteter rundt det overgangstekniske.

Trettenes spiller tirsdagens siste kamp før OL-pausen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Eliteserien (hockey)
  3. Stavanger Oilers