Sport

Dragons sløste bort to poeng

— Flaks og udyktighet, fastslår Jonas Norgren.

Pål Johnsen scoret Dragons' eneste mål i Askerhallen. Det burde vært mange flere.
  • Mikkel Torpen Hokstad

FRISK ASKER — DRAGONS 2-1 (etter straffer)

Dragons skjøt, skjøt og skjøt. Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg reddet, reddet og reddet. 40 Storhamar-skudd ga én fattig scoring, og heller ikke i straffekonkurransen maktet Storhamar å overliste Frisks superkeeper.

Mathias Frantzen fant veien forbi Tommy Johansen, og kun ett poeng ble med på Dragons-bussen hjem til Hamar.

Storhamar-assistent Jonas Norgren så sine spillere brenne en rekke feite målsjanser.

— Pucken ville ikke inn i dag. Det er lov å ha en god keeper, slik Frisk Asker hadde. Det hadde for øvrig vi også. Det at vi ikke scorer flere mål, kan være både uflaks og udyktighet, men iblant er det litt stang ut, sånn er idretten. Det er surt her og nå, forteller den tidligere Dragons-burvokteren, som debuterte for klubben mot nettopp Frisk Asker i 1997. ## Mye positivt

Selv om gevinsten burde vært større, tar Dragons med seg mye positivt fra straffetapet i Askerhallen.

— Det er mye å ta med seg herfra til de kommende bortekampene. Vi gjør en veldig bra bortematch, har 40 skudd og tar med oss ett poeng. Det skulle gjerne vært flere, men det får bli neste gang, sier Norgren, og sikter til mjøsderbyet på Lillehammer kommende torsdag.

Dahlberg stengte buret

Dragons åpnet offensivt i Asker, men etter 12 minutter straffet det seg. Frisk Asker kontret kvikt etter en stor Jimmy Andersson-sjanse, og Nicolay Eiken Andresen satte inn kampens første.

Seks minutter inn i midtperioden utliknet Pål Johnsen, med Dragons' 100. scoring for sesongen, før sjansebonanzaen ble skutt i gang av Dragons.

Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg stengte buret, og både tredjeperioden og spilleforlengningen ble målløse affærer.

I straffekonkurransen bommet både Pål Johnsen, Martin Blakseth Huse og Christian Larriveé, mens Mathias Frantzen sikret vertene to poeng, da han lirket sitt forsøk forbi Tommy Johansen.

Dragons måtte dermed nøye seg med ett poeng, men i sin beste bortekamp på lang tid, bygget de opp selvillit før de tre kommende reisene til Lillehammer, Lørenskog og Tønsberg.

HA fulgte oppgjøret direkte:

Les også

  1. Vålerenga trygget tabelledelsen

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Storhamar