Sport

Froome beholder den gule ledertrøya etter vanvittig etappe

Dagens Tour de France-etappe ble nøytralisert.

BEHOLDER TRØYA: Chris Froome kan bestige podiet som fortsatt sammenlagtleder av årets Tour de France.

Chris Froome måtte ta beina fatt i innspurten opp mot Mont Ventoux på 12.-etappe i Tour de France, men beholder den gule sammenlagttrøya etter at juryen justerte britens tid.

– Fortsatt i den gule trøya, skrev Froome på Twitter.

Les også

Her jogger Chris Froome mot mål etter motorsykkel-krasj: - Galskapens etappe

KRASJ: Chris Froome (i gult).Bauke Mollema i midten og Richie Porte til venstre.

Juryen har gitt Froome samme tid som Bauke Mollema, fem minutter og fem sekunder bak vinnende Thomas De Gendt. Dermed leder Froome fortsatt Tour de France, 47 sekunder foran Adam Yates.Det manglet ikke på dramatikk i innspurten av den 12.-etappen av Tour de France torsdag. Plutselig var Froome uten sykkel og var nødt til å løpe i påvente av en ny sykkel. Dermed tapte han verdifulle sekunder og falt på sammenlagtlisten.

LØPING - IKKE SYKLING: Relativt spesielle scener da sammenlagtleder Chris Froome måtte jogge mot mål på etappen.

– Jeg er vant til mange overraskelser, men denne topper det hele. Motorsykkelen foran oss bråstoppet og veien var nok sperret av tilskuere. Så kjørte en annen motorsykkel inn i meg og ødela sykkelen min. Jeg måtte bare løpe og komme meg opp til mål på den beste måten jeg kunne, sa Froome.– Med tanke på resten av Touren er jeg er glad for juryens avgjørelse. Takk til juryen og Tour de France-arrangørene, sa briten.

– Gode nyheter. Du fortjener å beholde den, skriver Dimension Data på sin Twitter-konto.

(©NTB)