Sport

Alexander Kristoff ikke til OL - disse sykler for Norge

Søndag ble sistemann på laget klart.

Alexander Kristoff overrasket alle med bronsemedalje i forrige OL i London.

De norske OL-troppene i Rio de Janeiro begynner å ta form. Vegard Stake Laengen tok den siste plassen på landeveislaget.

Les også

Erik Tysse tatt ut til OL i Rio

Søndag ble ytterligere 31 utøvere tatt ut til OL og Paralympics, 14 av disse er en del av kvinnelandslaget i håndball. I tillegg til håndballuttaket, presenterte toppidrettssjef Tore Øvrebø de øvrige uttakene.

— Troppene begynner å ta fasong, men vi regner med å komplettere med flere utøvere i siste uttak. Paralympics og OL skal være høydepunkter i karrierene til de beste utøverne vi har i Norge, og troppene bygges blant annet for at de også skal være stimulerende for de beste utøverne, sier Øvrebø.

Les også

Ringte moren etter OL-uttaket: - Det tok tre sekunder før hun begynte å gråte

— Det er ikke noe mål at troppene skal være så store som mulig. De skal settes sammen best mulig ut fra de overordnede kriteriene som gjelder.

Kristoff dropper OL

Vegard Stake Laengen skal til Rio.

Det norske landeveislaget i sykkel består av Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Lars Petter Nordhaug og Vegard Stake Laengen, som tok den siste plassen. Alexander Kristoff, har sagt at han ikke satser på OL fordi løypa i Rio de Janeiro ikke passer ham særlig bra.Det var, for mange overraskende at bryteren Signe Marie Fidje Store ikke ble tatt ut i første uttaksrunde, men søndag fikk hun klarsignal. Bryteforbundet har allerede fått med Stig André Berge.

Som ventet reiser fire norske skyttere til OL. Det blir Odd Arne Brekne, Ole-Kristian Bryhn, Are Hansen og Malin Westerheim.

Sondre Nordstad Moen (langdistanse), Sven Martin Skagestad (diskos) og Erik Tysse (kappgang) ble tatt ut i friidrett.

Henrik Ingebrigtsen ble innstilt til dagens OL-uttak, men ble ikke tatt ut. Det bekrefter Øvrebø overfor NRK.

— Han er også i nærheten av kravet, men har en skadesituasjon. Vi er i tett dialog med han og treningsmiljøet rundt ham, sier Øvrebø.

Uttaket

Følgende utøvere er tatt ut til De olympiske leker i andre uttak: Signe Marie Fidje Store (bryting), Sondre Nordstad Moen (friidrett), Sven Martin Skagestad (friidrett), Erik Tysse (friidrett), Tiril Bue (seiling), Maria Mollestad (seiling), Odd Arne Brekne (skyting), Ole-Kristian Bryhn (skyting), Are Hansen (skyting), Malin Westerheim (skyting), Tore Navrestad (sykkel/BMX), Sven Erik Bystrøm (sykkel), Edvald Boasson Hagen (sykkel), Vegard Stake Laengen (sykkel) og Lars Petter Nordhaug (sykkel).

Følgende utøvere er tatt ut til Paralympics i andre uttak: Anne-Cathrine Krüger (skyting) og Glenn Johansen (sykkel).

Tredje og siste OL-uttak finner sted 17. juli. Mesterskapet går fra 5. til 21. august.

(©NTB)

Les også

  1. Skogrand vraket til OL: - Jeg er ikke bitter

  2. Skarstein: - Jeg har aldri rodd så fort før

  3. Lunde tilbake i landslagsvarmen: - Jeg er veldig stolt

Les mer om

  1. OL
  2. Alexander Kristoff