Tertnes enkelt videre i cupen

Tertnes scoret 19 mål i hver omgang mot 2.-divisjonsklubben Gneist.

VIDERE: Tore Johannessen og Tertnes er videre i cupen etter å ha slått Gneist i Sandslihallen.
  • Joar Offerdal Vatlestad

Gneist – Tertnes 17–38 (12–19)

Onsdag kveld var det duket for lokaloppgjør i cupen. 2.-divisjonslaget Gneist tok imot Tertnes, eliteserielaget som tapte fjorårets cupfinale mot Larvik.

Bortelaget tok oppskriftsmessig ledelsen, og selv om Gneist kortet ned ledelsen til ett mål, ledet Tertnes med syv til pause.

– Det ble bra etter hvert, synes jeg. Vi var litt passive i duellspillet i første omgang, og gikk inn i pausen med en litt dårlig følelse, så jeg er fornøyd med at vi tok tak i andre omgang, sier Tertnes-trener, Tore Johannessen.

I andre omgang tettet Tertnes igjen bak. Med bare fem baklengsmål, og nye 19 scoringer, ble divisjonsforskjellene tydelige.

Bodil Sørheim og nysignerte Thea Stankiewicz satte seks hver for Tertnes. For hjemmelaget nettet Emma Johannesen Haugstvedt ti ganger, men det holdt ikke mot naboene Tertnes.

Ti spillere tilgjengelig

Tertnes stilte bare med ti spillere til onsdagens cupkamp. Målvakt Marie Davidsen tråkket over tirsdag, og Julie Lygren har en skade i hånden.

– Vi er litt usikre på når Julie er klar, og for øyeblikket er vi ti spillere, sier Johannessen.

Tertnes mistet også Kjerstin Boge Solås til skade hele sesongen, da hun røk korsbåndet.

– Det går fint med ti spillere i enkeltkamper, men utover høsten, når kampprogrammet blir tettere, så kan totalbelastningen bli stor, for vi får ikke rullert så mye, sier Johannessen.

Om klubben skal bruke penger på nye spillere, sier Johannessen at de må være trygge på å få til noe på kort sikt.

– Det er ikke superaktuelt. Vi har også samarbeidsklubber lokalt som kan brukes om vi trenger input i gruppen i tiden som kommer, sier Johannessen.

Søndag starter Tertnes serien.