Ny strid mellom Junker og Glimt: – Her kan jeg ikke være mer

Bodø/Glimts stjernespiss Kasper Junker (27) pakket sakene sine og forlot troppens hotell i Marbella. – Jeg kommuniserer med ham, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen.

PAKKET OG DRO: Kasper Junker (til venstre) har forlatt Glimts spillerhotell. Her sammen med Vegard Leikvoll Moberg forrige sesong.

– Her kan jeg ikke være mer, sa Kasper Junker til Avisa Nordland da han forlot hotellet søndag kveld.

Mandag formiddag har Glimt lagt ved en uttalelse på sine nettsider. De bekrefter at Junker har dratt fra treningsleiren.

– Vi mottok et bud på Kasper Junker fra en japansk klubb lørdag ettermiddag. Klubben har vurdert budet og på grunn av den korte tiden igjen til seriestart har vi ikke funnet budet interessant nok. Det er ikke aktuelt å selge Kasper Junker nå i vår. Det er for liten tid til å finne en erstatter. Det var vår hovedvurdering, står det i uttalelsen.

– Vi registrerer at han nå har forlatt treningsleiren i Spania. Det er selvfølgelig ikke akseptabelt. Vi og alle skjønner at Kasper ønsker seg ut på nye eventyr, men tilbudene må også være rett for klubben, står det videre.

Glimt-trener Kjetil Knutsen sier til Avisa Nordland at han har kommunisert med Junker. Han legger til at situasjonen «ser mer dramatisk ut enn den er».

Les også

Junker-agent fyrer løs mot Glimt: – Aldri i mitt liv opplevd noe lignende

Klubben ønsker ikke å svare på VGs spørsmål om hvor Junker nå befinner seg nå - og henviser til uttalelsen på klubbens hjemmeside. Til TV 2 sier daglig leder Frode Thomassen at klubben ikke vet hvor Junker har dratt og at de varslet dansken om budet før han reiste.

Frode Thomassen har ikke besvart VGs henvendelser. Det har heller ikke Junker selv eller hans agent Christian Bysted.

Forrige uke scoret Junker hat trick da Glimt lekte seg i den VG-sendte kampen mot Atlético Sanluqueño og vant 11–1. Se målene her:

– En håpløs situasjon

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson omtaler hele situasjonen som «en eneste stor suppe».

– Jeg sa for lenge siden at dette ekteskapet er over, men så trodde vi nesten at det hadde gått seg til. Men så skjer dette igjen, og det er åpenbart en spiller som ikke vil være i klubben, sier han til VG.

Han mener situasjonen nå er blitt håpløs.

– Jeg kan på en måte forstå Junkers stressede situasjon, han er 27 år og har ikke levert noe tidligere i sin karriere som har vært i nærheten av det han gjorde i 2020. Men sånn det har utviklet seg nå, er utilgivelig, fortsetter han.

Les også

Bodø/Glimt trekker seg fra Junker-forhandlinger

– Det Glimt bør gjøre nå er å få mest mulig ut av denne situasjonen. Jeg tror ikke dette kan gå seg til en gang til. Jeg tror det skal bli vanskelig for supportere, næringsliv og samarbeidspartnere å tilgi. Det er egentlig en håpløs situasjon Glimt har kommet i med en spiller som utøver alle maktmidler man kan, sier svensken.

Han mener begge parter kommer dårlig ut av den pågående konflikten.

– Glimt kommer jo heller ikke godt ut av det og kan oppfattes som trøblete. Spillere er også kyniske og kommer til Glimt som et mellomsteg for så å bli solgt videre. Sånn sett er dette en tap-tap-situasjon, sier Jonsson.

FOTBALLEKSPERT: Eurosport-ekspert Joacim Jonsson mener både Bodø/Glimt og Kasper Junker kommer dårlig ut av den pågående konflikten.

Langvarig konflikt

Det var tidligere i år en offentlig konflikt mellom fjorårets toppscorer og Bodø/Glimt. I januar sa dansken til VG at han ønsket seg bort fra klubben.

– Jeg føler jeg har muligheten til å oppfylle en drøm om å prøve meg i en av verdens største ligaer, men klubben vil ikke engang forhandle. De holder ikke hva de lover. Det gjør meg både skuffet og frustrert. Det er ikke optimalt for meg og min motivasjon å bli frarøvet en slik økonomisk og fotballmessig mulighet. Noen ganger kan man være profesjonell nok til å legge det bak seg, men noen ganger klarer man ikke det. Jeg håper ikke vi trenger å komme dit, sa Junker til VG i januar etter at Glimt blant annet hadde avslått et bud fra Serie A-klubben Crotone.

PÅ TRENING: Kasper Junker på Glimt-trening i Spania tirsdag forrige uke.

– En mulig overgang for Kasper vil måtte ha utgangspunkt i det jeg har sagt mange ganger, også i det offentlige rom: Kommer de riktige klubbene, og de riktige budene, så skal selvfølgelig klubben vurdere det, sa Thomassen til VG om konflikten i januar.

Glimt har vært på treningsleir i spanske Marbella i fire uker for å kunne trene samtidig som det er treningsnekt i Bodø.

Junker scoret 27 mål da Glimt tok seriegull forrige sesong. Tre av målene kan du se her:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk