Sport

Viking var sjanseløs i NM-runden mot Elverum

Viking var aldri i nærheten av å slå Elverum i 4. rundekampen i Stavanger Idrettshall. Det var heller ikke ventet.

Viking spilte i perioder godt i forsvar. Her er det Elverums ungarske landslagsspiller Dominik Mathé som blir stanset av Tore Nygård til venstre og Trym Hamre Johannessen. Keeper Simon Åkesson Ypma, Vikings beste, og Helgi Hildarson Høydal er tilskuere.
 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

Viking HK – Elverum 20–31

Elverum lot den franske superstjernen Luc Abalo sitte med treningstøyet på hele kampen, men med den bredde superlaget fra den historiske byen nær svenskegrensen har, var det naturligvis et langt større aber at Viking måtte unnvære scoringsmaskinen Kjartan Johannessen og keeper Ole André Lerang, begge grunnet sykdom.

Dansk veteran kan bli viktig

En periode før pause og første halvdel av andre omgang, var hjemmelaget på sitt beste, ikke minst grunnet solid forsvarsarbeid. Danske Rasmus Lund Bertelsen viste at han kan være den tilveksten Viking trenger for å beholde plassen i eliteserien.

Det er sesongens store mål, cupoppgjøret mot Elverum var som krydder på veien.

Les også

Viking-treneren: - Vi blir ingen kasteball denne sesongen

Kaptein Helgi Hildarson Høydal deppet på ingen måte etter nederlaget søndag ettermiddag, og han er tydelig i talen når det gjelder Vikings utviklingsmål:

– Forsvarsspillet er nøkkelen

– Vi må jobbe med forsvarsspillet. Det er avgjørende for resten av sesongen. Vi var gode mot Halden og Sandefjord, vi var gode i dag, vi har blitt bedre, men neste uke må vi ha tatt enda et skritt, vurderer landslagsspilleren fra Færøyene.

– Den største forskjellen er forsvarsspillet. Vi er bra, Elverum er særdeles bra. Vi har en god keeper (Ypma), Elverum har erfarne Thorsten Fries, tilføyer kapteinen som tenker at om laget beholder plassen i eliteserien, vil håndball-interessen i Stavanger ta seg betraktelig opp.

Jonas Gunnarsson Djurhuus (15) og Trym Hamre Johannessen (6) slet med å komme fri for Elverums forsvar, her er det Johan Niclas Fingren (14) som tar ned Djurhuus.

Elverum markerte og dokumenterte klasseforskjell allerede de første minuttene av oppgjøret.

Mesterlaget fra Innlandet som fylket med tidligere Hedmark og Opland heter nå, hadde ikke til hensikt å gi Viking lillefingeren og havne i en situasjon der laget måtte jage og bruke ekstra kalorier for å nå kvartfinalen.

Ble hektet av i første omgang

Laget lot superstjernen Luc Abalo sitte på benken, men det hindret ikke lagkameratene å løpe fra Viking og ta en solid seksmåls ledelse.

Det sier mye om omgangen at Viking scoret sitt tredje mål etter hele 19 minutter og 20 sekunder da de mørkeblå reduserte til 3–8.

Les også

Viking knuste Sandefjord og sikret sesongens to første poeng på hjemmebane

Derfra og ut omgangen ble kampen langt mer jevnspilt. Viking fikk to utvisninger, men trener Scott Harrington lyktes ganske bra med sin taktikk 7 mot 6 i angrep med fullt lag.

Viking stanset blødningen, ble langt mer effektive og sikre i angrep og gikk til pause med 7–14. De siste ti minuttene vant gjestene bare med to mål mye takket være keeper Simon Åkesson Ypma.

Sterke keeperprestasjoner

Han fant bedre og bedre ut av Elverums stjernespillere, særlig den venstrehendte ungarske landslagsspilleren, Dominik Mathé, slet med å overliste Ypma.

La oss heller ikke underslå at selv om Ypma var god, hadde han sin overmann på motsatt side. Elverum lot førstekeeper Thorsten Fries spille nesten 50 minutter før han fikk avløsning. Det sier også noe om hvorfor superlaget til trener Børge Lund aldri var truet i Stavanger Idrettshall.

Les også

Nærbø-treneren: – En ny barriere er brutt for oss

17-åring fikk sjokk

Viking skal ha all ære for at laget aldri ga seg, og for den sterkt lydhøre fansen på tribunen var det stas å få oppleve at debutanten Sindre Skjeie entret scenen med å score på tre av tre muligheter etter pause.

17-åringen sier han fikk sjokk da han scoret sitt første.

– Det var et sjokk å score på Thorsten Fries, sier han smilende til Aftenbladet.

– Jeg har vært med på noen få treninger med A-laget og fikk sjansen på grunn av skader og sykdom. Jeg spiller håndball for å ha det kjekt, men sånne opplevelser som i dag, er en god motivasjon for å satse videre, mener Skjeie som går første år på St. Svithun på idrettslinjen Talenter mot toppen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Viking HK
 2. Håndball
 3. Børge Lund
 4. Elverum Håndball
 5. Eliteserien