Sport

Ruud enkelt videre i München: – Spilte en god kamp

(Casper Ruud – Pablo Cuevas 6–3, 6–2) Casper Ruud (22) brukte bare en drøy time på å ta seg til kvartfinalen i BMW Open i München. Nå er mulighetene svært gode for å ta seg til en finale i grusturneringen.

KLAR FOR KVARTFINALE: Casper Ruud vant i strake sett mot Pablo Cuevas.
  • Simon Zetlitz Nessler, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Nordmannen innfridde favorittstempelet i onsdagens kamp mot Pablo Cuevas, rangert som nummer 85 i verden.

Ruud – nummer 24 på verdensrankingen – brøt serven til Cuevas på første forsøk i det første settet. I egen serve hadde han full kontroll og Ruud vant settet med settsifrene 6–3.

35 år gamle Cuevas startet det andre settet bedre og vant sine to første servegames, men derfra og ut var det Ruud som dominerte. 22-åringen vant de fem siste gamene i kampen og til slutt settet 6–2.

– Pablo er en vanskelig motstander, spesielt på grus. Jeg fikk en strålende start og jeg klarte å holde ledelsen hele veien. Jeg spilte en god kamp, sier Ruud i et intervju på banen etter kampen.

– Jeg håper på en god turnering og en god uke, sier Ruud om sjansene videre.

Les også

Ruuds neste mål: Topp 20-ranking og fjerde runde i French Open

Ruud er seedet som nummer to i turneringen og har dermed gode muligheter til å ta seg helt til finalen.

22-åringen har kommet seg til finalen i ATP 250-turneringer tre ganger tidligere og ble den første nordmannen som vant en ATP Tour-turnering da han vant Argentina Open i februar i fjor.

– Han har en veldig god trekning. Det er ikke så mange av stjernene som er med og de antatt tøffeste motstanderne er på den andre siden av tablået, sier Discoverys tenniskommentator Christer Francke til VG.

I AKSJON: Pablo Cuevas sendte Casper Ruud ut i strekk flere ganger, men nordmannen hadde god kontroll og vant kampen klart.

I kvartfinalen i München møter han åtteseedede John Millmann, som tok seg videre mot Guido Pella etter at argentineren måtte trekke seg fra kampen med skade i det andre settet.

Etter at tredjeseede Aslan Karatsev trakk seg fra turneringen, er Nikoloz Basilashvili – nummer 35 i verden – den høyest rangerte spilleren Ruud kan møte før en eventuell finale.

– Casper er bedre enn alle på nedre halvdel på grus. Det er gode spillere, så det er ingen walkover, men det er helt klart at Casper er i veldig god form, sier Francke.

Verdenssekser Alexander Zverev, som vant turneringen i 2017 og 2018, er den store favoritten til å vinne på hjemmebane. Ruud skulle møte Zverev for første gang i Acapulco tidligere denne sesongen, men nordmannen trakk seg fra kampen med en skade.

– Zverev kommer til å være en favoritt om han møter Ruud i finalen, men hvis Casper kommer seg dit, så kan han absolutt vinne, sier Francke, og anslår 60–40 i fordel tyskeren.

Les også

Ruud røk mot Rublev i semifinalen i Monte Carlo – skjelte ut seg selv underveis

Turneringen i München er Ruuds tredje på grus i år. Ruud tapte mot det 17 år gamle supertalentet Carlos Alcaraz i ATP 250-turneringen i Marbella i starten av april, mens han uken etter tok seg helt til semifinalen i ATP Masters 1000-turneringen i Monte Carlo.

Ruud trakk seg fra ATP 500-turneringen i Barcelona den påfølgende uken, men er nå påmeldt ATP Masters 1000-turneringene i Madrid og Roma (hvor han tok seg til semifinalen i fjor) de to neste ukene og ATP 250-turneringene i Genève den påfølgende uken.

Deretter venter en uke med turneringsfri før French Open (Roland Garros) starter 30. mai.

Les mer om

  1. Casper Ruud
  2. Tennis