Ny kamp onsdag. Mer press på Ruud

Casper Ruud er forberedt til møtet med Kamil Majchrzak (25) onsdag. Han tar ikke lett på noen motspiller.

Nytt hinder for Casper Ruud, men det skal være mulig å komme over.
  • Mette Bugge

– Ingen spiller som er i Grand Slam, er lett, mener Ruud.

Men det er ingen tvil om at han er favoritt mot polakken, som er nummer 126 på verdensrankingen i tennis. Kampen starter rundt halv ett, avhengig av lengden på den som går først på samme bane.

Forrige motstander, Benoît Paire, var nummer 40 og holdt på å vippe nordmannen ut av French Open. Og tidlig exit kan ramme de aller beste: Verdensfirer Dominic Thiem er ute etter 1. runde.

Dette er Casper Ruuds tredje opptreden i hovedrunden i denne mektige turneringen. Han merker at han blir mer omtalt.

– Påvirker det deg?

– Jeg har lagt litt mer press på meg selv etter det jeg har fått til på grus i år. Jeg har lyst til å gjøre det enda bedre. Her har jeg møtt to store spillere tidligere i tredje runde, Roger Federer (2019) og Thiem (2020). I år har jeg lyst til å komme til den andre uken, som betyr 4. runde. Da begynner moroa. Jeg fikk oppleve det i 4. runde i Australian Open, sier han til Aftenposten.

Ruud fikk merke det tøffe presset fra fransk publikum under åpningen. Sånn sett var det kanskje bra at han ikke møtte en franskmann igjen, som også lå i kortene. Trener og pappa Christian Ruud så polakken spille mandag kveld og mener han er solid, men ikke så spektakulær som Paire.

Tirsdag, på en kampfri dag, fikk unge Ruud i alle fall trent på server. Og sett videoklipp av Kamil Majchrza.

Planen er klar:

– Jeg skal bruke mine tunge slag og få ham til å løpe. Jeg har i alle fall en god følelse her i Paris.