Sport

Mowinckels fartstrener: - Alt er mulig

Sjelden har noen jublet så hemningsløst for en sjetteplass som det Ragnhild Mowinckel gjorde i St. Moritz onsdag.

Ragnhild Mowinckel var jublende glad da hun kom inn og så at hun hadde sjette beste tid.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

– I dag hadde jeg bestemt meg. Det var bare så deilig å få det til, utbrøt Molde-jenta.

– Ja, det var flott å se at hun endelig klarte å løse de arbeidsoppgavene hun har slitt ganske lenge med. I dag klarte hun å slippe seg løs, kjøre i øyeblikket. Det var litt ketchupeffekt, forklarte kvinnenes fartstrener Trond Moger.

Les også

Mowinckel med karrièrebeste på VMs første dag: – Veldig lettet

Den tidligere fartstreneren på herresiden har nå hånd om kvinnelandslaget i fart, og hadde dette å si om potensialet til Mowinckel:

– Alt er mulig. Det så vi i dag.

Mowinckel søker hjelp hos Genghis Khan

- Et fyrverkeri

– Han er en fantastisk trener, kvitterte Mowinckel med.

Hun har også jobbet tett sammen med Olympiatoppens psykolog Arne Jørstad Riise. Han har sammen med Anne Marte Pensgaard og Bjørge Stensbøl skrevet boken Norske vinnerskaller, en bok med undertittelen: Veien til mental styrke og gode prestasjoner.

Og den virkelig gode prestasjonen fant altså Mowinckel frem i VMs åpningsøvelse. Hun hadde egentlig ikke de aller største forventningene i super-G, det var derfor hun jublet så mye da hun så plasseringens sin i mål.

– Jeg hadde et fyrverkeri inni meg, forklarte hun.

Jansrud: - Skader er en del av vår hverdag

Lave skuldre

– Dette er en utrolig deilig start med tanke på resten av VM. Nå vet jeg jo at jeg har farten inne. Jeg kan gå inn med lave skuldre.

Mowinckel ledet ned til andre mellomtid, men gjorde så noen små feil som kostet henne en plass på pallen.

– Jeg må bli mer stabil gjennom hele løypa, og det er fremdeles småting som jeg må jobbe med. Men i dag er jeg nærmere enn noensinne. Det er bare så deilig, gjentok hun.

Neste øvelse for kvinnene er kombinasjonen fredag mens utfor venter på søndag. Torsdag i neste uke er det klart for Mowinckels favorittgren: storslalåm.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komiker-rollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel
  2. St. Moritz