Norsk alpinist til sykehus - husker ingenting av det stygge fallet

Stian Saugestad pådro seg hjernerystelse i Bormio lørdag.

Stian Saugestad smalt i bakken under lørdagens super-G.

Han startet ikke gårsdagens utforkonkurranse og skulle kjøre ut etter storfavorittene i den isete og knallharde super-G-løypa i italienske Bormio, helt nord ved Alpene.

Saugestad hadde ikke kjørt i et halvt minutt før han mistet balansen og kjørte ut.

26-åringen fra Grong, som allerede har vært ute med hjernerystelse tidligere i år, slo hodet i bakken og ble liggende lenge i sikkerhetsnettet før han til slutt reiste seg – og ble fraktet til sykehus.

– Nei, nei, nei! Hvordan går det med ham? Han har falt flere ganger, dette ser ikke bra ut, var NRK-kommentator Thomas Lerdahls umiddelbare reaksjon mens TV-bildene viste en forskrekket leder Dominik Paris i målområdet.

– Isen en klinkhard

Også Aksel Lund Svindal viste med kroppsspråket at han var bekrymet over Saugestads fall. Det samme gjorde trener Lars Mæland.

Saugestad ble fraktet til sykehus.

Landslagssjef Christian Mitter var på vei til sykehuset da vi nådde ham.

– Stian var borte noen minutter, men alt lyder positivt med tanke på ryggen også videre, sa Mitter rett etter uhellet.

– Hjernerystelse

Noen timer senere ringte samme mann opp. Da kunne den norske alpin-gjengen puste lettet ut.

– Det går bra med ham, han har ikke pådratt seg noen brudd. Han fikk seg en smell. Selv husker han ingenting fra fallet, sier Mitter.

– Men ting ser positivt ut. Nå skal han bli værende under overvåkning, fortsetter han.

Landslagslege Marc Strauss hadde følgende oppdatering senere lørdag kveld:

– Jeg snakket med ham for en halvtime siden, og han har det ganske bra etter forholdene. Han har fått en kakk i hodet og pådratt seg en hjernerystelse. Han har vondt i hodet, men kroppen har det bra. Han er ved godt mot.

Strauss la til at skadesituasjonen ikke er alvorlig for alpinisten.

– Nei, så han har hatt ganske flaks, sa landslagslegen.

Jansrud kjørte ut

Fem minutter etter ulykken sto Saugestad på beina, ifølge statskanalen til stor applaus fra tilskuerne. Konkurransen ble stoppet i cirka 30 minutter før rennet fortsatte.

Tidligere kjørte også en av de norske storfavorittene ut, da Kjetil Jansrud tidlig i løypa sviktet med teknikken og ikke fullførte for andre dag på rad. Også Aksel Lund Svindal skuffet, mens Aleksander Aamodt Kilde slo til med en foreløpig 3. plass. Adrian Smiseth Sejersted overrasket med en 7. plass.

(100% Sport/NTB)