Sport

Kristoffersen sjanseløs mot ustoppelige Hirscher igjen

Sterk annenplass for nordmannen.

Henrik Kristoffersen kjørte inn til en sterk annenplass i Wenger.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Henrik Kristoffersen måtte også i Wengen-slalåmen gi tapt for alpinfenomenet Marcel Hirscher. Nordmannen tok sin syvende 2.-plass i vinter.

Hirscher gjorde to feil i finaleomgangen, men suste likevel ned til en soleklar seier. Han slo Kristoffersen med 93 hundredels sekund.

– Han er bare bedre nå. Så ærlig må jeg være, sier Henrik Kristoffersen til TV 2 etter rennet.

Kristoffersen beskriver østerrikerens prestasjoner som spesielle.

– Du ser selvtilliten hans. Flyten han har. Han er i en flytsone som gjør at han kan gjøre hva han vil. Han gjør ikke én feil. Det er litt spesielt. En gang må han gjøre feil han også.

Alpinisten fra Rælingen gjorde et solid slalåmrenn. Problemet er at det ikke holder mot en Hirscher i fantastisk form. Østerrikeren har vært dominerende i slalåm og storslalåm i en årrekke, men for tiden er han plagsomt god sett med norske øyne.

Les også

Mari Eide falt for tredje gang på en uke: – Jeg orker ikke å gråte engang. Det er pinlig.

Kristoffersen kjørte seg opp fra 3.- til 2.-plass i Wengen søndag. Han utklasset tiden til svenske André Myhrer, som måtte nøye seg med å bli nummer tre. I alt har Kristoffersen vært på pallen hele ti ganger i vinter uten å vinne. Sju av dem har vært 2.-plasser.

Nordmannen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden triumfen i Schladming 24. januar i fjor.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte solid i den sveitsiske traseen. Han var nummer fire etter første omgang, og til slutt endte han på en sterk 5.-plass. Det var 1,93 sekunder opp til Hirscher.

– Det er deilig. Fin balanse mellom risiko og kontroll. Jeg følte jeg hadde litt å gå på hele veien. Jeg er i god slalåmform, sier Nestvold-Haugen til TV2.

Jonathan Nordbotten kjørte ut i finaleomgangen. Han var på 16.-plass etter 1. omgang, mens Sebastian Foss Solevåg tok seg opp fra 17.- til 15.-plass.

(NTB)

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen
  2. Alpint