Tre nordmenn i Scandinavian Masters

Henrik Bjørnstad, Lars Petter Brovold og Jan-Are Larsen er med i Scandinavian Masters som åpnet på svenske Kungsängen i dag.

  • Svend Ole Kvilesjø

Media: Tre nordmenn i Scandinavian Masters Torsdag: 12.50, hull 1: Jan-Are Larsen 14.10, hull 1: Lars Petter Brovold 14.30, hull 10: Henrik Bjørnstad . Jan-Are Larsen har spilt 15 turneringer hittil i sesongen. Han har klart cut'en og fått spille finaleomgangene i åtte av turneringene. Beste plassering er en tredjeplass i Fujitsu-Siemens Open hjemme i Norge. Jan-Are går ut torsdag sammen med svenske Steven Jeppesen og engelske Sam Little. Lars Petter Brovold kvalifiserte seg sensasjonelt til årets British Open på St. Andrews. Han klarte ikke cut'en der, men sier selv at selvtilliten økte kraftig etter at han fikk spille sammen med verdens beste golfere. Denne gang har han med seg broren Henrik som caddie. Han har spilt 18 turneringer hittil i år, men har klart cut'en i bare fire av disse. Han vant Fujitsu-Siemens Open på hjemmebanen Onsøy i sommer. Lars Petter spiller de to første dagene i Sverige sammen med svenske Johan Skold og sør-afrikanske Titch Moore. Henrik Bjørnstad har hatt et hvileår fra golfen, men har nå funnet tilbake til gleden ved spillet. I sommer har han vunnet en Amatour-turnering på Miklagard, og gikk seirende ut av Vestfold Open på P4-tour'en. Henrik var på ingen måte kvalifisert til å delta i Scandinavian Masters, men fikk — etter at golfforbundets lobbyvirksomhet - et såkalt wild card (friplass) i turneringen. Han går de to første rundene sammen med amatøren Niklas Lemke og europpatour-spilleren Peter Gustafsson. Gustafsson vant Q-school (europatour-kvalifiseringen) på San Roque i november i fjor. Han har spilt 17 turneringen hittil denne sesongen og har klarte cut'en i syv av disse. Det har blitt to topp 10-plasseringen, blant annet seier i Orust Open.

<b>Henrik Bjørnstad</b> spilte lag-NM på Miklagard i midten i av juli. Denne uken deltar han i Scandinavian Masters.<br><b><a href="http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/golf/bildeserier/article1081041.ece" target="new">Se flere bilder fra lag-NM</a></b>