Sport

Svindal snytt for seieren: Slått med fire hundredeler

Aksel Lund Svindal så ut til å knuse alle konkurrentene i utfor. Så kom Max Franz fra et sent startnummer.

Aksel Lund Svindal kjørte inn til ledelse i Val Gardena med et tidlig startnummer. Det holdt bare nesten til seier.
  • Roar Lyngøy

– Alltid litt surt å bli slått på målstreken, sier Svindal.

Seieren så ut til å være i boks i Val Gardena-utforen. Men på startnummer 26 kom østerrikeren Max Franz. Han slo Svindal med fattige fire hundredeler.

Dermed måtte Svindal nøye seg med 2. plass.

– Jeg gjorde en stor feil, men resten var bra. Jeg var litt overrasket over at jeg kom inn til ledelse, og jeg trodde at Kjetil (Jansrud) kom til å ta det, sa Svindal til NRK like etter målgang.

– Det koster litt å kjøre nå. På den ene siden skal man ta hensyn til helsen, og på den andre siden ønsker man jo å vinne, sier han.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt var full av beundring.

– Vi må nesten klype oss litt i armene her. Det Aksel gjør her i dag er nesten litt sjokkartet. Han har ikke fått trent så mye, og så slår han knockout på hele verdenseliten, sa Aamodt. Det var før han visste om Max Franz’ fantomløp.

Les også

Trippel norsk da Weng gikk til topps

Jansrud med feil skivalg

Kjetil Jansrud var den store favoritten foran lørdagens utfor i Val Gardena. Han hadde dagen før tatt sin tredje strake verdenscupseier da han vant super G-rennet foran Aleksander Aamodt Kilde.

Først ut av de norske var imidlertid Svindal med startnummer 5. Han kjørte ut fredag, men selv med sitt trøblete kne kjørte han inn til foreløpig bestetid lørdag med 1.56,64.

– Vanvittig bra. Aksel får virkelig skiene til å løpe, sa NRK-ekspert Aamodt.

Aksel Lund Svindal gjorde en feil som kan ha kostet ham et halvsekund. Til slutt ble han slått av østerrikeren Max Franz.

Svindal hadde imidlertid en feil midtveis som kostet ham noen tideler. Så var spørsmålet om det ville koste ham seieren, for ellers i løpet hadde Svindal kjørt glimrende.

Jansrud kom allerede med startnummer 7. Det ville gi en god indikasjon på hvor godt Svindals løp var. Jansrud hadde en klart lavere topphastighet enn Svindal, og han tapte mye på slutten. I mål var Jansrud 71 hundredeler bak.

– Kjetil hadde neppe de rette skiene i dag, mente Aamodt.

– Jeg følte at jeg kjørte ganske bra, så dette viser bare at det er fryktelig mange gode alpinister. Veldig imponerende av Aksel i dag. Jeg er ikke overrasket. For et sterkt lag vi har, sier Jansrud til NRK.

Sterkt av Kilde igjen

Så var det klart for Aleksander Aamodt Kilde med startnummer 10. Han leverte nesten perfekt og kjørte inn 57 hundredeler bak Svindal. Det holdt dessverre ikke til ny pallplass.

– Det er fantastisk kjørt av Kilde igjen. Godt at prinsen følger opp kongen. Han her kommer vi til å se mye av i årene fremover, sa Aamodt.

– Jeg er godt fornøyd med løpet i dag, sier Kilde selv.

Så var spørsmålet om noen andre kunne vippe Svindal ned fra tronen. Amerikanske Steven Nyman kjørte gnistrende, men endte 37 hundredeler bak i mål.

Det ble en særdeles spennende og jevn avslutning, og Max Franz satte en solid demper på den norske jubelen med tiden 1.56,60. Det var fire hundredeler foran Svindal.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Kjetil Jansrud
  3. Aksel Lund Svindal
  4. Kjetil André Aamodt