Sport

Kyvåg reagerer på nordmenns syting etter VM-sølvet: - Helt meningsløst!

Og nå er også forventningene til herrelandslaget store før neste måneds EM

Er det en fiasko med et norsk VM-sølv? Nei, mener Frode Kyvåg.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

SOLLI PLASS: Tirsdag presenterte Christian Berge troppen som skal følge opp årets VM-finale i neste måneds europamesterskap i Kroatia.

Finaletapet mot Frankrike i januar kom etter at Norge spilte seg til semifinale i EM året før. Dermed stilles det plutselig store forventninger også til herrelandslaget før mesterskap.

Det ble fremstilt nærmest som en stor fiasko da kvinnelandslaget tapte søndagens VM-finale (også det mot Frankrike).

Berge mener at forventningene til mennene fortsatt ikke er på samme nivå.

– Nei, vi har jo ikke vunnet gull ennå. Sølv i et mesterskap er bra, uavhengig av om det er damer eller menn. Det er en måned med hardt arbeid som må til. Jeg tar gjerne en sølvmedalje i lomma nå, jeg blir helt klart glad for det.

Les også

  1. Heidi Løke oppgitt over lite spilletid - kjøper ikke forklaringen

  2. Europeiske storklubber jakter på Vipers’ nye stjerne

Christian Berge har stor tro på laget sitt i neste måneds EM.
Les også

«En VM-finale hadde aldri hatt en større favoritt»

Reagerer på kritikken

Frode Kyvåg, TV 3-ekspert under mesterskapet, er blant dem som reagerer på «krisemaksimeringen» etter helgens sølvmedalje.

– Nå må vi slutte med det, jeg synes reaksjonene er helt meningsløse. Det er helt fantastisk med sølv. De som mener det er nederlag vet ikke hva dette handler om og hvor mye som kreves for å være med i medaljekampen. Vi kan ikke komme dit, iallfall ikke på herresiden hvor konkurransen er enda større, sier den tidligere bækkelagstreneren.

Han sier spillerne, som trener ekstremt hardt og legger veldig mye i det, har lov til å være skuffet etter et finaletap.

– Men at herr og fru Olsen i sofakroken skal bli skuffet, eller at noen går ut og slakter landslagssjefen, blir for meg meningsløst.

Frode Kyvåg mener det blir for dumt når folk er misfornøyde med et norsk VM-sølv.
Les også

Grimsbø lettet og glad etter ny Nederland-fulltreffer

Tøff åpningskamp

Kyvåg og Berge har imidlertid begge forventninger til at det norske laget skal prestere bra i Kroatia.
Marginene er imidlertid veldig små på det øverste nivået. Og allerede i åpningskampen venter franskmennene til en ny duell.

– Ser du på de to siste mesterskapene, så har Frankrike vunnet åpningskampen med både 15 og 16 mål. Det blir en tøff kamp. Vi må legge opp et løp som gjør at vi er på et ganske høyt nivå allerede da, men det er ikke avgjørende for hvordan mesterskapet går, sier Berge.

I troppen er det bare to spillere fra den hjemlige serien. Resten holder til, og spiller viktige roller, i danske, tyske og franske klubber.

Trønderen peker på at snittalderen er rundt 24 år, mens den gjerne er fem år høyere på lagene som går helt til topps.

De norske håndballdamene, her med Katrine Lunde, Heidi Løke og Nora Mørk, var veldig skuffet etter finaletapet for Frankrike.

Lie Hansen vil til finalen

I og med at troppen er nesten identisk med den som nådde VM-finale i år, er det lov å se lyst på både nåtiden og fremtiden til norsk herrehåndball.

– Skal jeg være ærlig, så tror jeg bare de blir bedre og bedre. De er unge gutter, som lærer hver eneste dag. Jeg tror dette laget har en vanvittig spennende fremtid, sier Berge.

Kyvåg tror Norge ender som én eller to i gruppen med franskmenn, østerrikere og hviterussere. Etter det tror han sjansene i mellomspillet er gode.

– Det indikerer gode muligheter for en semifinale. Derfra kan alt skje.

– Vokser laget på å ha vært i semifinale og finale i de to siste mesterskapene?

– Det er det det hele dreier seg om. Det skal spesielle ferdigheter til for å hevde seg i et mesterskap. Det har de vist at de nå klarer. De har brukt flere år på å tilegne seg de kvalitetene, nå er de der.

Espen Lie Hansen mener det er «fair» at folk nå har store forventninger til laget.

– Vi skal iallfall videre fra gruppespillet. Uten at jeg skal snakke for andre, så tipper jeg at alle har lyst til å spille en finale igjen. Alle vil jo vinne.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Christian Berge