Sport

Oilers-treneren: – Vi blir puffet hvete når vi må være tøffe

Oilers møtte veggen da Frisk Asker var på besøk i DNB Arena på lørdag. Laget må bli tøffere før sluttspillet starter.

Joshua Soares gikk i kampen med Oskar Nilsson. William Rapuzzi holder Garry Nuun unna.
  • Lars Hjalmarsson

Etter seier borte mot Vålerenga på tirsdag og 8–2 over Lørenskog på torsdag skulle Oilers toppe uka mot Frisk Asker på lørdag. Det gikk ikke etter planen. Gjestene stakk av med seieren, Oilers sitter igjen med stempelet som ustabile.

– Vi blir puffet hvete når vi må være tøffe. På torsdag så vi ut som en million, lørdag hadde vi ikke samme aksept for at det å komme seg inn bak motstanderen er det vi må gjøre, sier trener Pål Gulbrandsen.

Les også

Oilers fikk juling av Frisk Asker: – Vi ble stående og se på

Startet jevnt

I første periode av lørdagens kamp var lagene på høyde med hverandre. Frisk Asker tok første stikk, men Oilers jevnet ut perioden før pause.

– I første periode holdt vi oss til gameplan, den faller vi bort fra i andre og tredje, det gjenspeiler seg, sier Magnus Hoff.

Gjennom kampen har Oilers flere gode sjanser til å komme seg tilbake, men det vil seg ikke.

– Det har vært mange av de kampene denne sesongen. Vi blir kanskje litt stressa når det butter imot. Vi må spille med hjerte utenpå drakta hele tiden, sier Hoff.

Sliter i overtall

En av tingene som har pekt seg ut gjennom hele sesongen er at Oilers sliter med å skape noe i overtall, eller power play, som det heter i hockey. Det ene målet Oilers fikk mot Frisk Asker kom i power play, allikevel etterlater ikke laget noe mer overbevisende inntrykk av overtallsspill.

– Vi prøver å spille power playet en mot en. Da hjelper det ikke at vi egentlig er fem mot fire. Det blir for omstendelig og vi bruker for lang tid, sier Gulbrandsen.

Oilers har 12 prosent uttelling i power play denne sesongen, det er dårligst i ligaen så langt.

– Skal vi gjøre noe med det så må vi holde oss til avtaler. Vi må få bedre pasningskvalitet og vi må flytte puck. Står du og venter på at noen andre skal ta initiativet så skjer det ingenting, sier Gulbrandsen.

Les også

Oilersbørsen: Hvor vanskelig kan overtall være?

Sluttspillhockey

Etter seierne mot Vålerenga og Lørenskog var det mye snakk om sluttspillhockey. Etter å ha satt seiersmålet mot Vålerenga fortalte William Rapuzzi at fokuset var rettet mot sluttspillet.

Philipe Cornet snakket om sluttspillform etter å ha scoret hat trick mot Lørenskog.

– Ja, vi spilte sluttspillhockey på tirsdag og torsdag. Det klarte vi ikke på lørdag. Vi tar to steg frem og et tilbake. Vi må bli tøffere før det er tid for kvartfinaler, sier Gulbrandsen.

Det er ti kamper igjen av ligaen, men tar man utgangspunkt i dagens tabell så vil lørdagens motstander, Frisk Asker, peke seg ut som en aktuell kandidat å møte i sluttspillet. Det valgte hverken trener eller spillere å fokusere på etter lørdagens tap.

Pål Gulbrandsen sier Oilers må bli tøffere før sluttspillet starter.

– Vi vet at kvartfinalene blir tøffe uansett. Vi må bare fokusere på å gjøre ting bedre, sier Gulbrandsen.

Med ti kamper igjen av sesongen er det teoretisk sett mye som kan skje. Ser man realistisk på det, så er Vålerenga på 5. plass innenfor rekkevidde. Der er det bare tre poeng opp, og Vålerenga har spilt en kamp mer enn Oilers.

Opp til Frisk Asker på 4. plass er det 17 poeng. For å ta igjen det må Frisk Asker halvparten av sine kamper, mens Oilers må vinne samtlige av de ti har igjen.

Sparta neste

Neste kamp for Oilers spilles i Sarpsborg. Der skal de møte ligaens nest beste lag, Sparta. Sparta har hatt en god sesong, men kommer inn til oppgjøret med to strake tap.

– Vi tenker bare på en kamp av gangen. Akkurat nå er vi veldig skuffet, så må vi nullstille før neste kamp, sier Hoff.

De to tapene til Sparta kom borte mot Lillehammer og hjemme mot Manglerud Star. Onsdag er det Oilers sin tur til å se om de kan forlenge den rekka.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Frisk Asker
  3. Stavanger Oilers