Sport

Kjerpeset satte ny mesterskapsrekord

Løp inn til et overlegent NM-gull på 400 meter hekk.

Seier og mesterskapsrekord for Kjerpeset på 400 meter hekk.
  • Magnus Wikan

TØNSBERG (bt.no): I herrenes utgave av 400 meter hekk, ble det ikke overraskende seier til Øyvind Strømmen Kjerpeset fra Florø. På tiden 50,38 løp han inn til ny mesterskapsrekord og en suveren seier.

— Det var et nytt kjempeløp, men jeg hadde håpet det skulle gå enda litt fortere. Mesterskapsrekord er fint det, men det er fortsatt bare enda en tid over norgesrekorden, sier Kjerpeset.

Han var likevel utrolig nærme målet om norgesrekord. Før siste hekk var han nemlig to tideler foran skjema.

— Jeg ble bare stiv. Jeg syntes det gikk fort hele veien, så jeg merket ikke at jeg gjorde noe feil over siste hekk. Når en blir stiv på slutten så stopper det rett og slett bare opp, sier Florø-løperen.

Går for kongepokal

Litt av tidstapet gir han en ny teknikk skylden for.

— Jeg løp med tretten steg mellom de fem første hekkene. Det har jeg aldri gjort i et stevne før. Jeg er såpass rask at det er en teknikk jeg bør satse på, men den koster også litt mer krefter, sier gullvinneren.

Søndag stiller han til start på 200 meteren, hvor han kun har ett mål for øye.

— Jeg har et sterkt ønske om å ta kongepokalen. Vinner jeg 200 meteren har jeg en god sjanse. Jeg la i alle fall inn en god søknad i dag, sier Kjerpeset.

Vant brødreduellen og tok NM-gull

Etter en imponerende sluttspurt, løp Tom Erling Kårbø fra Stord inn til NM-gull på 3000 meter hinder.

På oppløpet slo han blant annet lillebror Harald, som tok bronsemedaljen.

— Jeg har slitt med skader denne sesongen, så jeg visste ikke hvordan formen var. Derfor løp jeg billig og hadde plutselig litt ekstra krefter da det sto om gullet, sier gullvinneren.

Lillebror Harald lå lenge i teten, men måtte gi tapt for storebror mot slutten.

— Han har en bedre avslutning enn meg. Om jeg skulle ha vunnet, måtte jeg ha løpt fra ham før spurten, sier Harald Kårbø.

Tapte NM-gullet etter fotofinish

Aldri har Gular-løper Torbjørn Lysne vært nærmere et NM-gull enn under lørdagens finale på 100 meter. Tiden hans, 10,68, var helt identisk med vinnertiden til hjemmefavoritten Anders Idås, men Tønsberg-gutten ble dømt så vidt foran.

— Det er så utrolig surt. Jeg gjorde et bra løp og satt ny personlig rekord, og da er det utrolig surt å ryke på samme tid, sier sølvvinneren, som la til at det var en dårlig start som ble avgjørende, sier Lysne selv.

Norgesrekordholder Jaysuma Saidi Ndure deltok ikke på distansen.

Les også

  1. Svorteviks revansje

  2. Løpslysten ble for sterk - og det ble gull

  3. NM-gull til lillebror Ingebrigtsen

Les mer om

  1. Friidrett