Sammenligner Super Bowl-sjokket med Liverpool-mirakelet

New England Patriots comeback i nattens Super Bowl vil bli husket som en av tidenes finaler i amerikansk fotball.

Quarterback for New England Patriots Tom Brady jubler etter det utrolige comebacket.

Atlanta Falcons - New England Patriots 28–34:

Falcons ledet 21–3 til pause over Patriots. Finalen i amerikansk fotball så avgjort ut allerede halvveis. Aldri før har et lag ligget under med ti poeng og vunnet Super Bowl.

Med quarterback Tom Brady i spissen sto Patriots for et mirakel. Boston-laget hentet seg inn og sørget for tidenes første Super Bowl som gikk til overtid da. I forlengingen var det ingen tvil. Brady sørget for sin femte personlig og New England Patriots femte Super Bowl-triumf.

Mange holder kanskje Liverpools snuopperasjon i mesterligafinalen i fotball mot Milan i 2005 som det beste comebacket. Milan ledet 3–0 til pause, men Liverpool kom tilbake og vant etter straffer. Triumfen har fått kallenavnet «Miraklet i Istanbul».

– Det er en meget god sammenligning. Av Super Bowl som jeg har sett må dette være en av de beste finalene. Det så veldig kjørt ut til pause både resultatmessig og spillemessig. I andre omgang skulle Falcons bare cruise inn en enkel seier, men slik gikk det ikke, sier Øyvind Rein, seksjonsleder for amerikansk fotball i forbundet for amerikanske idretter.

Les også

Tidenes comeback da Brady tok sin femte Super Bowl-seier

– Den største quarterbacken

Etter dramaet i Texas var Boston Globe-kommentator Dan Shaughnessy i den syvende himmel.

– Det vil ta uker, måneder og kanskje år for å ta dette innover seg, men påvirket av all drama, følelser og usannsynlighet kan det hende godt være at Patriots 34–28-seier på overtid over Atlanta Falcons søndag kveld var det største øyeblikket i Bostons idrettshistorie, skriver Shaughnessy.

New England Patriots-trener Bill Belichick jubler etter den vanvittige triumfen i Super Bowl.

Quarterback for Patriots, Tom Brady, satte ifølge Boston-avisen hele syv Super Bowl-rekorder natt til mandag. For fjerde gang ble han kåret til finalens mest verdifulle spiller.

– Vi kan offisielt legge ned debatten om hvem som er tidenes største noensinne. Brady er den største quarterbacken, og Bill Belichick er den største treneren. De er det første paret til å vinne fem Super Bowl. Og ingen vil noen gang glemme hvordan de vant den siste, skriver Shaugnessy.

– Han må helt klart være der oppe. Det er vanskelig å sammenligne ulike quarterbacker fra ulike epoker, men det er umulig å ikke ta han med i sammenligningen. Brady må være helt i toppen, sier Rein.

Les også

I natt er det Super Bowl: – Det er den største dagen i året

– Jeg er så stolt

39-åringen fra California, som har spilt i New England Patriots siden 2000, hyllet fansen og lagmoralen etter triumfen.

– Vi løftet hverandre da vi var nede. Falcons har et stort lag, men vi fikk til litt flere spill enn dem. Jeg er så stolt av å være en del av dette laget, sa Brady.

I Atlanta Falcons-leiren var skuffelsen naturligvis total etter at klubbens første Super Bowl glapp.

– Det er ingenting du kan si. Det finnes ingen ord, sa Matt Ryan, Atlanta Falcons quarterback etter kampen ifølge ESPN.

  • Se video nedenfor: Her blir Super Bowl avgjort: