Sport

To norske stjerner kjempet om prestisjetung pris. Ingen av dem nådde opp i kåringen.

Stine Bredal Oftedal og Sander Sagosen var begge nominert til prisen som verdens beste spiller.

Stine Bredal Oftedal og Sander Sagosen var begge nominert til prisen som verdens beste spiller.
  • NTB

Sander Sagosen og Stine Bredal Oftedal var nominert, men igjen er det Mikkel Hansen og Cristina Neagu som kan smykke seg som verdens beste håndballspillere.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) opplyste om vinnerne på sine nettsider mandag.

Fem menn og fem kvinner ble i februar nominert av et ekspertpanel bestående av landslagssjefer og IHF-representanter. Hansen og Neagu gikk til topps i kåringen gjennom en nettavstemning, som var åpen fram til sist fredag.

  • LEST DENNE? På disse fem områdene kan fotballen lære av håndball

Begge to har god erfaring med å bli kåret til verdens beste. Hansen får prisen for tredje gang, mens Neagu mottar den for fjerde gang.

På herresiden er det bare Hansens lagkamerat i Paris Saint-Germain, Nikola Karabatic, som har vunnet kåringen like mange ganger som dansken.

IHF-kåringen gjaldt kun prestasjoner i 2018. Håndball-VM for menn i januar, der Danmark valset over Norge i finalen, skulle ikke være en del av vurderingen.

Sagosen har de siste årene vært Norges klart beste mannlige håndballspiller. Til daglig spiller han sammen med nettopp Hansen i PSG.

Oftedal er kaptein for det norske kvinnelandslaget. Hun skal utover våren kjempe om å vinne mesterligaen med ungarske Györ.

Norge har aldri hatt en mannlig vinner av IHF-prisen som verdens beste. På kvinnesiden har derimot Trine Haltvik, Cecilie Leganger, Gro Hammerseng-Edin, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Heidi Løke gått helt til topps i kåringen.

Les mer om

  1. Sander Sagosen
  2. Stine Bredal Oftedal
  3. Håndball