Sport

Lance Armstrong frykter rettssaken: - Jeg risikerer å bli ruinert

Lance Armstrong innrømmer at han risikerer gå mot økonomisk ruin dersom han blir dømt til å betale 800 millioner kroner (100 mill. dollar) i rettssaken som avgjøres av en amerikansk jury senere i år.

Lance Armstrong innrømmet doping i 2012.

Det er hans tidligere lagkamerat i US Postal-laget, Floyd Landis, som har saksøkt Armstrong og vil ha erstatning. Han har fått med seg de amerikanske myndighetene i søksmålet og vil få en tredel hvis de får medhold i retten.

Det var blant annet Landis innrømmelse av doping som bidro til at amerikanske antidopingmyndigheter fikk bevis for de mange anklagene mot Armstrong. Dopingboblen sprakk i 2012.

Det hele førte til at Armstrong blant annet ble fratatt de syv Tour de France-seierne han tok.

Har ikke 100 mill.

— Jeg mener at rettssaken handler om 100 millioner dollar. Hvis jeg taper vil jeg ikke lenger kunne sitte ved dette bordet mer, sa Armstrong til en gruppe journalister han hadde invitert til sitt hjem i Aspen, Colorado, inkludert det franske nyhetsbyrået AFP.

— Vi kommer ikke til å kunne sitte noen steder, for jeg har ikke 100 millioner. Jeg mener jeg har en god sak, det er alt jeg vil si. Jeg vil ikke «jinxe» meg selv, men man vet aldri hvordan disse folkene ser på det hele, sa Armstrong.

Vil ikke beklage til alle

43-åringen innrømmer at han var en veldig lenge var en drittsekk, men at han ikke kan be om unnskyldning for alt han gjorde i sykkelkarrieren, hvor de fleste ble ført bak lyset i en årrekke.

— Jeg kan ikke gå rundt å være lei meg for enkelthendelser. Jeg beklager overfor personene som var trodde på meg, som var en støttende fans og forsvarte meg i tykt og tynt, og som ble sittende igjen som idioter.

— Jeg beklager fremdeles overfor disse personene. Jeg er virkelig lei meg og bekymret for Mary-Jane i Ohio, Doug i Pennsylvania eller Liam i Birmingham.

— Hvis jeg kunne gått over hele verden og bedt om unnskyldning ansikt til ansikt, så skulle jeg gjort det, sa Armstrong blant annet i intervjuet.

(©NTB)

Les også

  1. Hamilton: - Jeg er uønsket i sykkelsporten

  2. Idretten er full av skurker som lurer oss hele tiden

  3. Arvesens Paris-Roubaix-mareritt: Syklet flere mil på brostein uten sete