Sport

Utlendingene spår Norges verste OL på 40 år

Anerkjent byrå varsler norsk fiasko i Brasil, men har tro på håndballjentene.

Ida Alstad og Heidi Løke kunne juble i London i 2012.
  • Roar Lyngøy

5. til 21. august er det OL i Rio de Janeiro. Noen uker før sommerlekene begynner ser det særdeles tynt ut med tanke på norske medaljehåp.

Norge får to medaljer, skal vi tro anerkjente Infostrada som foran hvert OL spår hvor mange medaljer hver deltakernasjon får. Også nettstedet Olympic Medals Predictions tror på kun to norske OL-medaljer.

Hvis dét skulle bli utfallet vil det være den dårligste norske medaljesankingen siden 1976, altså for 40 år siden (se fakta).

Da ble OL arrangert i canadiske Montreal, og ro-brødrene Alf og Frank Hansen vant Norges eneste gullmedalje. Roernes firer uten styrmann tok den andre medaljen (sølv).

Tror på håndballjentene

Infostrada spesialiserer seg på idrettsstatistikk, og de har følgende spådom for Norge i sin siste oppdaterte rapport: Gull til håndballjentene og sølvmedalje til dobbeltsculleren i roing med Kristoffer Brun og Are Strandli. De tror ellers at USA vil toppe statistikken med 92 medaljer (41 gull).

Spådommene er basert på form og resultater i verdenscuper og andre konkurranser. Nettstedet Olympic Medal Predictions spår gull til håndballdamene og bronse til roerne, altså enda verre enn i 1976-lekene.

GULLDAMER: Norges håndballdamer vant OL-gull i London for fire år siden, og må regnes som en av de store favorittene nå også.

Målet er å kopiere London

I slutten av april sa toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB at målet var to norske gull i Rio.

– Målet for OL er 2-1-1 regnet i gull, sølv og bronse. Det blir kjempetøft å nå dette målet, for vi har en ganske smal tropp, men vi satser på å gjøre det like godt som i London. Derfor reiser vi til Rio med stor ydmykhet, sa Øvrebø.

For fire år siden ble det to gull i den engelske hovedstaden. Håndballjentene og padleren Eirik Verås Larsen sikret seirene, mens fekteren Bartosz Piasecki klarte sølvet og Alexander Kristoff tråkket inn til bronse i landeveisrittet på sykkel.

Les mer om

  1. OL