Sport

Skadeutsatt Fyllingen fikk bank av serielederen

Etter en uke preget av sykdom og med flere nøkkelspillere på skadelisten, fikk FyllingenBergen det tøft mot serieleder Arendal.

Fyllingen-trener Vidar Gjesdal var fornøyd med hvordan hans B-pregede lag presterte. Foto: Ørjan Deisz

  • Magnus Wikan

ØIF ARENDAL – FYLLINGENBERGEN 32–24

Å dra til Arendal for å møte cupfinalisten og seriefavoritten er en tøff oppgave i seg selv. Med sykdoms— og skadesituasjonen FyllingenBergen har hatt denne uken, skulle oppgaven vise seg å være umulig.

Hjemme i Bergen var nøkkelspillerne Eivind Tangen, Andreas Ungesson, Kjetil Skarstein og Victor Sandberg, mens Andreas Gjeitrem, Eirik Engelsen og Lars Eggen Rismark har vært syke i oppladningen til kampen.

FyllingenBergen måtte stable på beina det mannskapet de hadde tilgjengelig, og fikk dermed ikke uventet bank av serielederne fra Agder.

Arendal vant kampen 32–24. ## Lå under med ti

— Med det utgangspunktet vi hadde, er jeg fornøyd med hvordan vi håndterte kampen, sier Gjesdal, som innrømmer at resultatet var litt forventet.

Fyllingens B-pregede mannskap fikk en tøff start på kampen, og lå under med ti mål allerede i det 13. spilleminuttet.

Men etter sjokkstarten reiste bergenserne seg og kjempet seg inn i kampen igjen. På stillingen 22–19 følte Fyllingen for første gang at de kunne få med seg noe fra kampen, men Arendal hadde god kontroll de siste ti minuttene og vant til slutt komfortabelt med åtte mål.

— Selv om vi hadde et dårlig utgangspunkt, var jeg opptatt av at dem som fikk sjansen ikke skulle stå med luen i hånden. Det synes jeg ikke de gjorde. De jobbet for hverandre og skal være godt fornøyd med de siste 40 minuttene av kampen, sier Gjesdal.

— Vi ga det et forsøk. Mange fikk prøve seg i nye posisjoner og fikk mer ansvar enn vanlig, og i annen omgang sto de glimrende i forsvar. Det er positivt, sier linjespiller Andreas Gjeitrem.

Hektet av i medaljekampen

Avstanden opp til tabelltoppen øker dermed for fjorårets cupvinnere fra Bergen. Etter 14 spilte kamper ligger Fyllingen på en femteplass, og har hele åtte poeng opp til Arendal på topp. Mer bekymringsverdig er det at avstanden opp til en pallplass er på hele seks poeng.

— Det er synd at vi skulle få disse skadene nå, for med en seier her hadde vi meldt oss på i medaljekampen igjen, sier Gjesdal, som er overbevist om at laget hans kunne vunnet om de hadde hatt med seg "et fullt batteri".

Andreas Gjeitrem bekymrer seg ikke over tabellsituasjonen helt ennå.

— Det er fire lag som har etablert seg i toppen over oss, men vi har vist at vi med fullt mannskap kan slå hvem som helst. Klarer vi å stabilisere det nivået, så har vi fortsatt gode muligheter for en pallplass, sier han.

Les også

  1. Svenske forsterker FyllingenBergen

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen