Måkestad: - Jeg er veldig, veldig skuffet

<p>Ingvill Måkestad Bovim (30) kommer ikke til start på 1500 meter i OL i dag. Det er nå definitivt klart.</p>

Oslo 20120717.Ingvill Måkestad Bovim. OL-troppen i friidrett møtte pressen på Olympiatoppen ved Sognsvann i Oslo tirsdag ettermiddag.Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Skaden hun pådro seg på den aller siste treningen før avreise til OL, viste seg å være mer alvorlig enn først antatt. Etter å ha vært gjennom en løpetest i går, kom den endelige konklusjonen. Hun har fått en diagnose som tyder på en alvorlig skade i hælsenen.

Utrøstelig

«Drømmen er knust! Fått diagnose på alvorlig skade i akilles, Utrøstelig no ...», skrev Gular-løperen selv på Twitter sent i går kveld.

Søndag foretok OL-håpet fra Odda en løpetest for å avgjøre om hun ville være i stand til å løpe mandagens kvalifisering på 1500 meter.

Testen falt negativt ut. Men det varte og rakk lenge før konklusjonen var klar. Da konklusjonen ble lagt ut på Twitter, hadde trener Knut Jæger Hansen flere ganger forsikret at situasjonen var uavklart og at de jobbet hardt for å få henne klar.

— Vi har vært gjennom en løpetest i dag, men er fortsatt usikre. Derfor har vi bestemt å vente med den endelige avgjørelsen til en times tid før start mandag , sa trener Hansen til NTB sent søndag ettermiddag.

Forverret seg

Men kort tid etter meldte Bovim selv på Twitter at hun hadde kastet inn håndkleet.

En pressemelding fra OL-troppens presseattache Gro Eide, sendt ut sent søndag kveld, bekrefter dette:

«Ingvill stiller ikke til start i morgen på grunn av en skade i høyre hælsene. Hun merket noe smerter i hælen allerede før avreise til London, men ble gradvis bedre etter å ha tatt det med i noen dager. Under en løpetest i dag forverret plagene seg, og det ble umiddelbart tatt ultralyd og MR av hælsenen som viste en skade i akilles».

Fra 6 til 8 uker

— Skaden har en god prognose, men senen må avlastes i seks til åtte uker og hun kan ikke løpe i denne perioden", sier den norske OL-troppens sjefslege Ola Rønsen.

Det var på det siste draget på den aller siste treningen før OL-avreisen torsdag at Bovim pådro seg et akillesproblem. Hun fikk plutselig veldig store smerter og stoppet treningen umiddelbart.

Fredag og lørdag gikk hun på smerte- og betennelsesdempende medisiner, men samtidig fikk hun også annen behandling.

Det var på Bislett på torsdag det smalt, på det nest siste draget på den siste treningen før OL-avreise.

Siste trening før OL

— Skaden kom som lyn fra klar himmel. Det var en plutselig smerte som kom i hælen, og jeg stoppet treningen umiddelbart, fortalte hun da vi møtte henne i OL-leiren lørdag, dagen etter at hun ankom OL-byen.

Etter den overraskende sterke sjetteplassen i VM i Daegu i Sør-Korea i fjor, har Gular-løperen fra Hardanger hatt OL-medalje i London som sitt store mål. Hun har tilbrakt store deler av vinteren i høyden i Afrika for å være så godt forberedt som mulig til det som i mange år har vært et stort karrieremål.

— Jeg har vært skadet før, og vi har fokus på at dette skal gå bra, sa hun til BT lørdag. Nå må hun altså vende hjem fra London uten å få vist hva hun er god for.

— Min OL-drøm er knust og jeg er veldig, veldig skuffet, sier Ingvill som ikke ønsket å gi ytterligere kommentarer til media i går kveld.