Sport

Håper på mer spilletid

Svein Petter Falk-Larssen fikk sin debut og grep virkelig sjansen. Nå håper han å kunne bidra mer ute på isen framover.

GREP SJANSEN: Svein Petter Falk-Larssen i aksjon mot Kongsvinger.
 • Svein Hagen

OILERS – KONGSVINGER 12-3 (4-1, 4-0, 4-2)

Allerede i sitt første bytte markerte han seg. Han sørget nemlig for assist på 3-1-scoringen til Henrik Medhus.

— Det var utrolig kjekt å få en slik start på kampen. Legger ikke skjul på at det ga meg en god dose med selvtillit å komme så godt i gang med denne kampen, sier han.

Og han fortsatte å være mye på isen utover i kampen, og følte selv at han kom brukbart fra sin debut.

— Jeg er egentlig godt fornøyd med det fikk utrettet i løpet av kampen, selv om jeg også måtte ha men en liten tur i fryseboksen underveis. Men det er slikt som følger med, forklarer han.

Les også

Oilers fikk det veldig lett

Tar ingenting for gitt

Han håper selvsagt på at han skal få mer spilletid i tiden som kommer etter den to uker lange kamppausen de skal ha nå.

— Målet er jo det, og håpet er der likeså. Men jeg tar det ikke for gitt at jeg er med i de neste kampene. Jeg skal i alle fall stå skikkelig på i tiden som nå kommer. Dette ga i alle fall skikkelig mersmak, understreker Svein Petter Falk-Larssen.

Selv om han aller helst hadde sett at det kom kamper ganske tett etter denne, så innrømmer han at det skal bli litt herlig med juleferie.

— Så mange dager fri fra fellestrening har vi ikke, men jeg akter å trene hardt i denne perioden for å være best mulig rustet til de mange kampene som kommer etter jul, sier han.

Thoresen var fornøyd

Trener Petter Thoresen var også godt fornøyd med sin debutant etter den solide seieren mot Kongsvinger.

— Svein Petter gjorde en solid kamp, og det var utrolig kjekt for han å få en assist allerede i sitt første bytte. Han spilte helt klart med god selvtillit ute på isen, og markerte seg godt i sin debut, mener Thoresen.

Det var ikke bare debutanten han var fornøyd med etter kampen. Han syntes spillerne vartet opp med virkelig solide saker gjennom alle tre periodene.

— Spillerne har virkelig funnet tilbake til det rette sporet etter noen trå kamper. Og vi vartet opp med spill som satte Kongsvinger-spillerne helt ut av det. Mange av scoringene var også av prima vare, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at han er oppriktig fornøyd med spillerne slik de har spilt i de to siste kampene.

Skal trene hardt

— De er på hugget igjen nå, og det er solid å snu den negative trenden så raskt igjen. Stigningen i de to siste kampene har vært formidabel. Å kunne avslutte slik som dette før jul er kjempebra. Nå leder vi serien, og måten vi spiller her mot Kongsvinger blir svært nyttig å ta med seg inn i de neste kampene, understreker Oilers-treneren.

Nå skal laget trene hardt fram til torsdag, så venter en helg uten fellestrening. Så samles laget litt igjen et par dager før jul, før en ny liten friperiode venter akkurat rundt julaften.

— Det blir mye mengdetrening med to-tre økter daglig en del dager, før spillerne overlates til seg selv noen dager. Selv om tar en kamppause nå, så skal vi være minst like gode igjen når vi møtes til neste seriekamp, borte mot Vålerenga, 28. desember, mener Thoresen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5