Sport

Sa nei til millionlønn

Linn-Kristin Riegelhuth kunne fått millionlønn i Danmark. I stedet valgte hun Larviks småpenger, men sportslige gode opplegg.

  • Arne Hole

Larvik-Podravka 36-28 Larvik ser ut til å være kapable til å kapre en kvartfinaleplass i Mesterligaen. Etter en sterk borteseier over Leipzig forrige helg, ble Podravka feid av banen i Bergslihallen i går. Det med Linn-Kristin Riegelhutn i hovedrollen. Som Aftenposten meldte i går, har "Linka" forlenget avtalen med Larvik for to nye år. Trener Karl-Erik Bøhn var imponert over både de danske tilbudene — og Riegelhuths valg.- Jeg ble usikker på hva "Linka" kom til å velge da jeg så de danske tilbudene. Men for den jenta er ikke penger det viktigste, sier Bøhn. Danskene tilbød en årslønn på ca 1,2 millioner. Etter det Aftenposten erfarer, må Riegelhuth nøye seg med 400 000 i Larvik.

Ny keeperhelt.

Med et fenomenalt angrepsspill dro Larvik tidlig fra kroatene. Og et var mange som hadde hovedroller. Riegelhuth scoret 12 mål på 15 forsøk, men også Tonje Larsen - med friske knær - imponerte med skytingen. Tine Kristiansen imponerte både med fart og skudd, og vil bli svært aktuell for VM-laget i desember.- Jeg mener at 13 av 14 spillere er aktuelle for det norske VM-laget - og at Danmark ikke har bruk for den siste, Lene Rantala, skjønner jeg ikke, sier Bøhn. I går var det imidlertid ukjente Ingrid Ødegård som stjal showet. Rantala, som spilte en kjempekamp mot Leipzig for en uke siden, fikk det ikke helt til og ble tatt ut. Inn kom trønderen Ødegård, som Larvik hentet fra Sola for to år siden, og leverte en redningsprosent på over 50!

Viborg kommer.

Lørdag kommer fjorårsvinner av Mesterligaen, Viborg, til Bergslihallen.- Selv om Viborg tapte for Podravka, holder jeg laget som det beste i Champions League. Dette blir en eksamen for oss, men jeg vet at vi har tatt noen steg frem siden Viborg slo oss i Bergslihallen i fjor, sier Larvik-trener Karl-Erik Bøhn. Og et kan bli noen steg til med "Linka" i stallen ytterligere to år!

Linn-Kristin Riegelhuth tenkte ikke på pengene da hun tok fremtidsvalget sitt.

Les mer om

  1. Håndball