Sport

Tinkov: - Sky-dominans skyldes ikke penger

Den kontroversielle russeren har funnet svaret.

KONTROVERSIELL: Tinkoff-Saxo-eier Oleg Tinkov.

Den kontroversielle Tinkoff-Saxo-eieren Oleg Tinkov mener Sky-laget kan dominere kun på grunn av lagets langsiktige planer.

Det har under Tour de France blitt hevdet at Sky-laget med sammenlagtvinner Chris Froome er i en økonomisk elitedivisjon som gjør dem suverene, og at det er den store forskjellen som gjorde at Froome kunne ta den gule trøya.

I en blogg hos Cyclingnews mandag skriver Tinkov at det ikke er enorme budsjettforskjeller som gjør at Froome og laget dominerer i sykkelsirkuset.

— Deres styrke er faktisk ikke pengene, slik andre hevder. Vi har lignende budsjetter. Vi har brukt 27 millioner euro, mens de har rundt 33 millioner, skriver Tinkov.

— Den fundamentale forskjellen på Sky og andre lag er at de har et langsiktig prosjekt. De har som minimum en femårsplan, om ikke en tiårsplan, takket være Murdochs imperium, skriver han videre.

Sky eiers av businessmagnaten Rupert Murdoch.

Russeren Tinkov er kjent for sine sterke meninger. Han mener det kun er at man endre sykkelsportens forretningsmodell, slik at lagene må tjene penger, ikke kun leve på sponsorenes velvilje.

— Det er det eneste som kan stoppe Skys totaldominans, og det er noe jeg har tenkt til å få endret på, skriver han.

(©NTB)

Les også

  1. Tidenes beste Tour de France for TV 2

  2. Britiske aviser tar Froome i forsvar: - Ingen jukser

  3. Nedtour for Kristoff

Les mer om

  1. Tour de France