Sola må ut i kvalikspill

Sola gikk på nok et tap, selv om de hadde det hele i sin hule hånd før pause. Dermed må laget ut i kvalikspill for å redde plassen i eliteserien neste sesong.

Det ville seg ikke for Oda Aasheim og de andre Sola-spillerne i bortekampen mot Oppsal. Dermed må laget ut i kvalikspill for å holde plassen i eliteserien.
  • Svein Hagen

OPPSAL - SOLA 28–26:

Sola-spillerne visste at med seier i kveldens bortekamp mot Oppsal, så kunne de ta et skritt bort fra bunnstriden. Og spillerne virket til å være skikkelig tente fra start, noe som førte til at laget gikk raskt opp i en tremålsledelse.

Tre mål ledet laget lenge store deler av omgangen, men på slutten fikk hjemmelaget et par kjappe mål uten at Sola-spillerne klarte å kvittere.

– Det var tøft og jevnt fra start, men så fikk vi et greit tak på oppgjøret. Noe vi faktisk har hatt for vane å gjøre i mange av våre siste oppgjør, forklarer Sola-trener Knut Ove Joa.

Les også

Nedrykk kan gi spillerflukt fra Sola

– Gir dem mye plass

Helt fra avkast etter pause var det tydelig at hjemmelaget ville slå tilbake og vise at de skulle overleve eliteserien uten å ta veien om kvalikspill. Det gikk da heller ikke mange minuttene før de var de som var i føringen med tre mål.

– Vi visste at Oppsal ville komme sterkt etter pause, men vi gir dem mye plass til å boltre seg ute på banen, og de kommer vel lett til sine mål utover i kampen, understreker Sola-treneren.

Selv om det vippet litt fram og tilbake på resultattavlen utover omgangen, så var det Oppsal-spillerne som til slutt kunne slippe jubelen løs ute på banen.

Sola-trener Knut Ove Joa prøvde etter beste evne å oppildne spillerne utover i den andre omgangen, men det var ikke nok til å vinne mot Oppsal.
Les også

Alf Oskar (103): – Viking har boret seg inn i kroppen min

Først Vipers så kvalik

Før Sola skal ut i kvalikspill, så er det Vipers som kommer til Åsenhallen neste onsdag. Og trener Joa håper spillerne kan få en positiv opplevelse i den kampen.

– Vi er i utgangspunktet underdogs i en slik kamp, men vi har vist før at vi kan ta kampen opp mot hvem som helst. Det hadde vært greit å få en god kamp mot Vipers før vi skal ut i kvalikkamper mot Rælingen, sier han.

Den første kampen i kvalikspillet kommer om to uker, da åpner Sola hjemme mot Rælingen, før de møter samme lag på bortebane fire dager senere.

– Vi har en del spillere på laget som har vært i samme situasjon tidligere, og vi satser på at vår rutine skal bli avgjørende i de kampene. Eliteseriespill vil vi ha neste sesong også, forklarer han.